Законодателите в германския Бундестаг тази вечер одобриха поемането на ангажимента

...
Законодателите в германския Бундестаг тази вечер одобриха поемането на ангажимента
Коментари Харесай

Бундестагът гласува за започване на преговори със Северна Македония и Албания

Законодателите в немския Бундестаг довечера утвърдиха поемането на уговорката на държавното управление да стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз на Република Северна Македония. И държавното управление, и част от опозицията гласоподаваха за предлагането, заяви " Дойче Веле ".


С огромно болшинство депутатите в гласоподаваха „ За ” и дадоха зелена светлина за започване на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз. Подкрепена е и самостоятелната резолюция за започване на договаряния с Албания.

В спор късно довечера, депутати от ръководещата ХДС / ХСС и социалдемократите показаха поддръжка за напъните за промени в Скопие и неведнъж показаха Споразумението от Преспа като главно достижение за целия район.

В раздела за Северна Македония от ръководещата коалиция в Северна Македония се изисква да подсигурява, че курсът на промени и завършването им ще бъдат продължени.

Добавя се, че Северна Македония би трябвало да постави спомагателни старания за осъществяване на критериите за участие в Европейски Съюз, изключително в региона на върховенството на закона, успеваемостта на Специалната прокуратура, битката с корупцията и проведената престъпност и укрепването на институциите за отбрана на правата на индивида.

Плановете за деяние, препоръчани от Европейската комисия, би трябвало да имат ясни крайни периоди, осъществяването на които следва да бъде изискване за отварянето на нови глави. Бундестагът си резервира правото да промени позицията си, в случай че откри, че изискванията, избрани за началото на договарянията, не са изпълнени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР