Законът за спящите акции има огромен корупционен и криминален потенциал.

...
Законът за спящите акции има огромен корупционен и криминален потенциал.
Коментари Харесай

Манолов: Само няколко души ще намажат дебело филията от боновите книжки

" Законът за " спящите акции " има голям корупционен и престъпен капацитет. Придобитите по време на приватизацията скъпи бумаги може да бъдат изгубени, в случай че бъде признат законът за " спящите акции " ", сподели Димитър Манолов от КТ " Подкрепа " в ефира на bTV.

По думите му " спящите акции " са едвам 14% от всички, които попадат в обсега на деяние на този закон. В него съществува опцията да се случи предписание и с други планове, отвън тези да ги търгуват на борсата. Огромна част от тези акции и не могат да бъдат търгувани, изясни Манолов.

Ако приказваме за корупционния капацитет той изгледа по този начин: Идва един фонд, който има право по закон да приказва от името на притежателите. Той отива на акционерно заседание и приказва нещо, което му е хрумнало от името на доста хора, които не са го упълномощавали, а е получил делегация по закон, изясни Манолов.

Във връзка с боновите книжки, Манолов уточни, че от тази работа щели да намажат дебело филията няколко индивида и по думите му след 20 години, някой основен прокурор ще тръгне да го проверява.

Капацитетът тези измами да бъдат разкрити е доста дребен, разясни Манолов. Схемата е измислена доста от дълго време и в този момент се прави следващия опит да се пробута, бе безапелационен той.

За страдание, честният интерес не е толкоз доста, колкото на мен би се желал, съобщи Димитър Манолов.

Припомняме, че синдикати и работодатели желаеха преди два дни незабавна среща с премиера Борисов точно във връзка със законодателството, препоръчано от МФ, което сега се разисква в Народното събрание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР