Законът за мерките при извънредното положение предстои да бъде гласуван

...
Законът за мерките при извънредното положение предстои да бъде гласуван
Коментари Харесай

Депутатите гласуват Закона за мерките при извънредното положение

Законът за ограниченията при изключителното състояние следва да бъде гласуван в пленарната зала на Народното събрание. Заседанието стартира с близо 40 минути забавяне поради председателски съвет при Цвета Караянчева.

Във вторник законът за изключителните ограничения мина на първо четене през няколко парламентарни комисии. С него се вкарват 9 противоепидемични ограничения. Сред тях са възбраната на визити на увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене и огромни търговски центрове, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките. Неупоменатите действия не престават да действат по досегашния ред при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия. Забраняват се образователните занятия и всички извънкласни мероприятия.

Сред препоръчаните ограничения са и българските жители, планиращи пътувания отвън страната, наложително да подписват медицински застраховки.

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов прикани всички народни представители да си сложат маски, с цел да се защищават един различен, както и да се обмисли унищожаване на биометричните индикатори при гласоподаване в обстановката на зараза. Караянчева уточни, че предлагането ще бъде разисквано на председателския съвет.

В дневния ред за през днешния ден е и план на решение, импортирано от парламентарната група на Българска социалистическа партия, за мораториум върху прекъсването на подаването на електрическа енергия, топлоенергия, вода и телекомуникационни услуги за битово ползване заради неплащане на дължими сметки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР