Законът не е врата в полето, той просто трябва да

...
Законът не е врата в полето, той просто трябва да
Коментари Харесай

Шокираща версия: Има вариант Георги Семерджиев да пледира, че не е бил в джипа убиец

Законът не е врата в полето, той просто би трябвало да се ползва. Време е да спрем да се оправдаваме със законовата уредба. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев по отношение на тежката злополука в София, при която починаха две девойки.

По думите на Демерджиев преди всичко би трябвало да има воля и организация, с цел да бъдат предотвратени сходни произшествия, и предизвести, че в случай че не се предприеме нищо съответно, такива неща ще продължат да се случват.

Според него Георги Семерджиев с нищо не може да бъде толкоз скъп, с цел да му се разрешава да прави толкоз тежки закононарушения. И добави, че би трябвало да бъде тествана и информацията, съгласно която той е бил подпомаган от полицейски чиновници.
Трябва същинска отговорност, би трябвало да се понесе цялата тежест на закона, тъй като това е пътят към предварителната защита, акцентира някогашният длъжностен министър на правораздаването.

Той бе безапелационен, че системата сега не работи по никакъв метод и даде образец със случая с прокурорския наследник от Перник.

По отношение на задържането на Георги Семерджиев, юристът изрече неразбиране за какво е трябвало той да бъде задържан часове по-късно и за какво не е била подхваната предварителна защита против него поради големия брой нарушавания на пътя, които е имал.

Ако такова лице не може да бъде спряно, какво остава за „по-скромните“ извършители на пътя? Силно се надявам това да не е следващият случай, в който най-после няма да има годни доказателства, сподели още Иван Демерджиев.

Според него е вероятен сюжет, при който Георги Семерджиев да пледира, че не е карал сега на злополуката, и като цяло да се развият най-различни версии. Но посочи, че е значимо дали в кръвта му ще бъдат открити останки от наркотични субстанции.

На въпрос дали делото може да се проточи, Иван Демерджиев разясни, че това зависи от темпа и метода на работа на правоохранителните органи.

В умозаключение означи, че в случай че бъде приет за отговорен, Георги Семерджиев може да получи до 20 години затвор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР