Заклетият евроатлантик Борисов се срещна съвсем неотдавна с украинския посланик

...
Заклетият евроатлантик Борисов се срещна съвсем неотдавна с украинския посланик
Коментари Харесай

ГЕРБ настоя България да прати военна помощ на Украйна. Коалицията се чуди

Заклетият евроатлантик Борисов се срещна напълно наскоро с украинския дипломат у нас Виталий Москаленко и съобщи, че ще упорства България да изпрати всичко, което Украйна изиска. Само преди няколко дни обвърза ареста си след невижданата акция на полицията в Бояна точно с тази среща и последвалата от нея поръчка.

Неговата партия до момента не е инициирала изпращането на военна помощ за Украйна, нито пък е говорила интензивно в Народното събрание, че би подкрепила сходно нещо. Но това се промени и опорната точка бе подхваната незабавно от всички върли представители на ГЕРБ.

Така и през днешния ден - с декларация от името на групата Даниел Митов предложи държавното управление да изпрати военна помощ на Украйна.

“Предлагам ви да подкрепите този план на решение, тъй като срамът ще е за вас. Последиците от бездействието ви ще тежат на бъдещите генерации “, настоя Митов.

Единствено България и Унгария не са дали такава помощ на Украйна. Нито една от тези страни не е станала част от спора и не е въвлечена във военни дейности, сподели Митов.

“Подпомагането на жертвата по никакъв метод не значи замесване в спора и неговата ескалация “, уточни Митов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР