Захарта и захарните изделия са винаги изкушаващи и ни действат

...
Захарта и захарните изделия са винаги изкушаващи и ни действат
Коментари Харесай

Пет причини да спрете да се тъпчете със сладко!

Захарта и захарните произведения са постоянно изкушаващи и ни работят успокоително, само че несъразмерната им приложимост работи пагубно на здравето ни. Както с множеството неща, по този начин и със сладките кристалчета не би трябвало да се прекалява, а да се консумираме в границите на допустимото.

Прекаляването със захарта води до проблеми със зъбите, депресивни положения и даже сърдечни болести.

Ето и петте позитивни аргументи, поради които да спрем захарта:

1. Подмладяване - или другояче казано, закъснение на процеса на стареене. Превенцията става, като се понижи захарта и приемът на въглехидрати и в това време одобряваме повече плодове, нар и боровинки.

2. Отслабване - за сполучливото събаряне на непотребните килограми е наложително прекъсването на сладките неща. Диети, в които е изцяло неразрешено приемането на въглехидрати и захар, ще ни оказват помощ да изгаряме повече калории на ден.

3. Спокоен сън - съгласно разнообразни изследвания американците имат проблем със съня тъкмо заради несъразмерното приемане на захар. Когато след вечеря хапнем десерт и по-късно лягаме да спим, равнището на кръвната ни захар се повишава и това ни държи будни по-дълго време. Ето за какво за по-спокоен сън през нощта се предлага да се заобикалят сладките неща вечер.

 Салата

4. Повече активност - умората, насъбрана денем, изключително на работното място ни кара след обяд да огладнеем за нещо сладко. По този метод се зареждаме с сила, която обаче отминава бързо и по-късно сме по-скоро раздразнителни и с възприятие на отмалялост. Затова намаляването на приема на захар ще контролира енергийните ни равнища и ще възстановява кръвната захар.

5. Предпазваме черния дроб - сходно на алакохола, захарта въздейства много негативно на черния дроб. Като понижим захарта, оказваме помощ за поддържане на оптималното действие на черния дроб. Също по този начин по този метод тялото ни ще се прочисти от насъбраните отрови.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР