Захари Бахаров с първи моноспектакъл на театралната сцена. Представлението Чамкория

...
Захари Бахаров с първи моноспектакъл на театралната сцена. Представлението Чамкория
Коментари Харесай

Чамкория със Захари Бахаров премиерно в Театър 199

Захари Бахаров с първи моноспектакъл на театралната сцена. Представлението " Чамкория " ще се играе премиерно в четири следващи вечери - 26, 27, 28 и 29 декември в Театър 199.

За януари са планувани три дати - 15, 16 и 17, както и министър председатели пет в огромни български града. Моноспектакълът е с дълготрайност 130 минути.

Преди два месеца Захари Бахаров загатна да чакаме поредна изненада от него. Всъщност, изненадите са няколко. Той не за първи път се качва на сцената на Театър 199. Но до момента в никакъв случай не го е правил самичък.

Моноспектакълът " Чакмория " е по едноименния разказ на Милен Русков. Книгата излезе по-рано тази година. Само няколко месеца по-късно ще оживее и на театралната сцена под режисурата на Явор Гърдев.


" Лисичета " с премиера в Народния спектакъл

За първи път от 70 години

Разказът, на който се основава повествованието, скоро излезе в модифициран и скъсен вид. Милен Русков е създател и на романа " Възвишение ", по който бе основан едноименен филм. Сега героят на писателя Бае Славе ще оживее на театралната сцена.

" Чамкория " е предходното име на " Боровец ". А основният и единствен воин в повествованието е човек от народа, водач на омнибус до планинския курорт. Бае Славе размишлява простовато, само че го докарва да наподобява възвишено.

 Снимка 329156

Мисли и премисля за какво я обича тази България, като по никакъв начин не е за обичане. В стила на средностатистическия човек се вайка и оплаква, само че не разрешава на позитивизма да го напусне изцяло. Жалва се, че животът е монотонен и отегчителен.

Романът " Чамкория " изобразява 20-те години на предишния век . Периодът на битка сред военнополитически групировки е показан от друга панорама точка - на елементарния българин и с неговите може би не толкоз елементарни проблеми.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР