Загреб. Хърватският премиер Андрей Пленкович се извини на украинците за

...
Загреб. Хърватският премиер Андрей Пленкович се извини на украинците за
Коментари Харесай

„УП“: Хърватският премиер се извини на Украйна за думите на Зоран Миланович

Загреб. Хърватският министър председател Андрей Пленкович се извини на украинците за изказването на президента на страната Зоран Миланович. Както написа „ Украинская истина “ , изказването на премиера е оповестено на страницата на хърватското държавно управление в „ Туитър “.

„ Като се има поради, че в Украйна няма наши бойци, а контингентът в Полша към този момент се е върнал, не знам кои военни има намерение да изтегли президентът. Неговото изказване за корупцията в Украйна не е наша позиция и от името на държавното управление се оправдавам на украинците за сходни парадокси “, сподели той.

Както напомня изданието, по-рано президентът Миланович сподели, че Украйна няма място в НАТО и при положение на ескалация с Русия Загреб ще се дистанцира оптимално от събитията.

На въпрос по какъв начин ще реагира Хърватия на обстановката в Украйна, Миланович сподели: „ Няма да имаме нищо общо с това. Ако има ескалация, ще изтеглим и последния хърватски боец от района “.

„ Украйна няма място в НАТО. Когато Украйна смени властта, тогава това придвижване, което не беше демократично, беше прелом “, сподели апропо той.

Украинското външно министерство към този момент реагира на това изказване, като предложения посланика на Хърватия Аница Ямич.

„ Хърватският президент сподели своето надменно отношение и непризнателност за помощта, която Украйна и украинците оказаха на Хърватия по време на нейната битка за самостоятелност, както и в битката с опустошителни пожари в предишното. Но сме сигурни, че тази непризнателност е негова персонална линия и не се отнася за хърватския народ, с който сме обединени от другарство и взаимно почитание “, обявиха от украинското външно министерство.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР