Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща

...
Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща
Коментари Харесай

Казанлък ври! Убитият от кървавата касапница с кирки оставя 2 деца сирачета, жандармерия е на крак

Загиналият при всеобщия пердах с кирки в Казанлък е татко на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за различен побой. Това сподели кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата.
Починалият се споделя Рангел Стефанов Станчев, изясни кметът Мурат Молла. „ Понеже татко му беше обичай предходната година от този жанр Тахировите и им предстоеше дело през вчерашния ден. Този Рангел за жалост е бил с татко си през вчерашния ден. Говорим за остаряла кавга, приказваме за остарели вражди “, сподели той.
След побоя през вчерашния ден няколко души са в болница с заплаха за живота. Случаят е от Казанлък и в него вземат участие две ромски семейства. По обяд два буса и няколко автомобила стопират на улицата до пазара в Казанлък. По улиците стартират да вървят към 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, само че ненадейно стартира страшната препирня.
Задържани са 11 души. Враждата сред двете фамилии е остаряла, а преди години има и сгазено дете отново при случай сред двете семейства.
Тахирови и Бижеви имат проблеми между тях от години. Последният случай не е единствен. Преди месеци те се сбиват и пред полицейското ръководство.
Според локалните искрата се възпламенява от нещо дребно, само че тъй като се движат с кирки и брадви – се стига до всеобщия пердах и нещастието.
В Павел баня ще се наблюдават учебните заведения, където учат и децата на двете семейства.
Късно нощес жандармерия и полиция охраняваха двете махали в селата, където тези хора живеят.
Един от потърпевшите от село Тъжа описа пред bTV, че е бил атакуван, когато е излизал от колата си, с цел да отиде на дело.
„ Преди няколко седмица биха нашия шурей в казино в Павел баня, имаха дело в Маноловци. Отивахме на делото. 10-15 души от нашите са в полицията. Жените и децата се опасяват да излизат в село Тъжа “, описа потърпевшият мъж от Таирови.
Той изясни, че не желаят да се бият, а да работят. Мъжът бе безапелационен, че този път нападението идва от другото ромско семейство.
„ Не знам защо става въпрос, каква е повода за багра. Ама изкараха брадви-мрадви, туй-онуй “, описа Али пред Нова телевизия.
А Исус, един от потърпевшите, споделя, че не помни доста. Хората в Казанлък и в двете села се тормозят, че след убийството на Станчев може да последва кървава вендета. И през днешния ден продължава засиленото полицейско наличие в селата на двата клана. Сили на Жандармерията са изпратени в селата Тъжа и Манолово.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР