Заемите, чиито изплащания са замразени поради , възлизат на 30

...
Заемите, чиито изплащания са замразени поради , възлизат на 30
Коментари Харесай

Замразени са плащания по кредити за 30 милиарда евро в Гърция

Заемите, чиито изплащания са замразени заради, възлизат на 30 милиарда евро и са на към 400 000 самостоятелни и корпоративни кредитополучатели, заяви Асоциацията на гръцките банки, съобщи БГНЕС, цитирайки в. „ Катимерини”.

Мораториумът върху заплащанията на траншовете изтича на 31 март. Всички банки, както и фирмите, ръководещи заемите по тях, са основали специфични стратегии за последователно възобновяване на траншовите заплащания. Целта им е да предотвратят тези заеми да се трансфорат в неефективни, което би принудило банките да отделят пари от запаса си, с цел да ги покрият и би представлявало сериозна опасност за техния капитал.

Националната банка ще предложи програмата „ Ethnogefyra “, която ще понижи дължимите вноски с до 50% през 2021 година за клиенти, които потвърдят, че не могат да платят първичната вноска за задълженията си. Alpha Bank извършва по този начин наречените „ стъпка-нагоре “ стратегия, която планува персонализирани договорености по отношение на равнището на вноската в продължение на няколко месеца, при изискване че клиентът е почнал да изплаща дължимите си вноски.

Програмата на Банка " Пиреос " за кредитополучатели, чиито заплащания са замразени заради, планува понижени траншови заплащания за идващите 18 месеца, заяви кредтната институция в понеделник. От банката прибавиха, че възобновяване на заеми, при които заплащанията са били спрени ще се извърши посредством стратегия за понижени заплащания, която последователно ще се усилва, до момента в който кредитополучателите бъдат включени в онлайн стратегия с потреблението на електронни подписи. Кредитополучателите, чиито заплащания са спрени, след мораториума ще могат да заплащат част от траншовете си за идната година и половина - 50% от тях през цялата 2021 година и 75% за първата половина на 2022 година По този метод те ще се върнат към заплащане на 100% през втората половина на 2022 година, като продължителността на техния заем ще бъде удължена.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР