Заедно с брифинга, който енергийният министър Александър Николов ще дава

...
Заедно с брифинга, който енергийният министър Александър Николов ще дава
Коментари Харесай

ГЕРБ искат оставки и извънредно заседание на парламента

Заедно с брифинга, който енергийният министър Александър Николов ще дава в 9 часа, да си подаде и оставката, желаят от ГЕРБ. Партията желае изключително съвещание на Народното събрание поради газовата рецесия. Ако властта не даде решения на рецесиите, нямало смисъл да остава в ръководството. Това съобщи в студиото на БТВ ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Като недостойна опорка дефинира тя изказванията малко преди този момент на Атанас Атанасов по тематиката за газовата рецесия

Интерконекторът с Гърция бе построен на 79% при ръководството на Бойко Борисов, а актуалната власт не правела нищо, с цел да довърши интерконектора.

За една година е изплатена една трета от тръбата по " Балкански поток ". За три години тя ще бъде напълно платена и директните такси ще остават в държавната хазна, увери Атасанова.

Настоящото ръководство няма нито цел, нито посока по какъв начин се ръководи, акцентира Атанасова.

В студиото на Българска национална телевизия някогашният енергиен министър Теменужка Петкова изиска цялата преписка с " Газпром ".

Нека да чуем държавното управление какво ще каже и в това число и енергийният министър. Има доста въпросителни, на които би трябвало да се отговори - държавното управление от кой момент знае, че съществува вид прекъсване на доставките, какво е направило до тук с изключение на да подлага на риск енергийната и националната сигурност на страната. Затова и цялата преписка с " Газпром " би трябвало да бъде тествана.

Тя увери, че България има действителна диверсификация на газ - получаваме 30% газ от Азербайджан.

Господин Ананиев в устрема си да показва, че схваща от всички, на процедура потвърди, че не схваща от нищо, разкритикува Петкова. Според нея Ананиев не помни и не знае, че по време на държавното управление на ГЕРБ в контракта с " Газпром ", че били отстранени медиаторите по веригата. ГЕРБ водили договаряния с Газпром, вследствие на което Газпром са възстановили над 220 млн. лева Припомняме, че възобновените суми са разследване на извоювано дело, което Европейска комисия води по отношение на съветския монополист " Газпром ", а решението засягаше освен България, а още страни, най-вече от Източна Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР