Задават се парламентарни избори, на които и отново всички гледаме

...
Задават се парламентарни избори, на които и отново всички гледаме
Коментари Харесай

Съветът на Алберт Айнщайн по повод идващите избори

Задават се парламентарни избори, на които и още веднъж всички гледаме с вяра! Управляващият ни октопод, въоръжен с парите ни (и тези от ЕС) ще употребява обичайните си оръжия като:

а) изнудване на държавните чиновници от вида " Помнете кой ви храни " ;

б) пазаруване на гласовете на бедните, за които 20 " паднали от небето " лв. са си чиста далавера;

в) понижаване на изборната интензивност посредством всевъзможни хватки;

г) откровени фалшификации.

Честни и транспарантни избори?

Да стартираме от последното. Поради усърдните усилия на ГЕРБ, ние решително вървим към едни от най-непрозрачните избори в страната. Всички партии, и изключително парламентарно не показаните би трябвало да обединят сили за мониторинга на осъществяване на чисти и транспарантни избори. Още повече в условия, когато ГЕРБ си разрешава намерено и, бих споделил безсрамно, да не позволява даже видеонаблюдение. Точно по тази причина ми се коства безпределно значимо привличането и присъединяване на колкото се може повече европейски наблюдаващи. Тяхното присъединяване е задоволително респектиращ фактор за ГЕРБ, тъй като (краденето на) парите от Европейски Съюз са им витално значими и, за жалост на българската народна власт, ги е боязън повече от Европа в сравнение с от българската съпротива.

Простият (но зъл) проект на ГЕРБ

Те се пробват да смачкат демокрацията по две линии. Първата е изборната интензивност. За ГЕРБ е безпределно преференциално тя да е дребна! На последните три парламентарни избори, изборната интензивност беше сред 51 и 54%. Това не е единствено тъжно, то е трагично, тъй като значи, че на всеки втори гласоподавател ориста на страната ни му е безразлична.

Всъщност не е тъкмо по този начин! Тук имаме няколко психически типажи: и “все едно моя глас нищо не трансформира! ”, и “всичките са маскари! ”, и “нямам време, отпътуваме на село! ”. С този нрав и с такава изборна интензивност ГЕРБ в действителност ограби страната и ни докара до национална злополука благодарение на единствено една трета от тези 51-54%, т.е. 17% от гласоподавателите предопределиха тъжния процес на събитията през последните 10 години! И за това за ГЕРБ е преференциално електронното гласоподаване да отпадне, както и гласуването по пощата, българите в чужбина още веднъж да бъдат оставени с малко или без достъп до изборни секции.

Втората линия е да активизират отново тези плюс/минус действителни 17% от гласоподавателите – това са бюджетни чиновници (България е в челната петица в Европейски Съюз на страни с максимален % (24) държавни чиновници от всички заети) зависещи от властта за приходите си, дребни и огромни корупционери, продали се за няколко купюри от нощното шкафче плюс тези дето са за всеки дал им 20 лв. на глас…особено в случай че им даде не 20, а 30 лв..

Простият (но ефективен) проект на тези, които желаеме позитивна смяна

Всъщност има три метода да се борим за спасението на страната ни, от които и трите са ни безусловно по силите!

1. Да не гласуваме за ГЕРБ! Трябва да послушаме съвета на Алберт Айнщайн " Безумие е да правиш едно и също нещо, и да очакваш друг резултат. " За резултатите на 10 годишното им ръководство писах преди (линк: ) – те са плачевни! Няма никаква потребност за следващ път да настъпим греблото.

2. Да гласуваме! Има задоволително избор както в дясно (дето дясно ли е?!), по този начин и в ляво (дето не е ясно какъв брой е тъкмо ляво?!). И съвсем всичките са носители на някаква смяна, която даже и минимална, въпреки всичко е смяна към по-добро, тъй като смъква днешните пиявици от държавната снага.

3. Да убедим всеки един песимист и черноглед в нашето обграждане , какъв брой несъстоятелни са причините му и какъв брой е значимо да гласоподава! Колкото повече от нас гласоподават, толкоз по-малко значение ще имат многочислените изборни неистини и хитрини на ГЕРБ! Отделно, когато бойкотираме или презираме вота, мизерните проценти гласове, дадени от маргинали за маргинали (България на 5 морета, тепета и т.н.) се трансформират в доста парламентарно наличие. Горчивата подигравка е, че доста от негласувалите не свързват персоналното си държание с ужасния резултат, само че след това шумно се учудват " Защо в Народното събрание има толкоз идиоти? "

Нищо от тези три точки не е директно силите ни! А резултатът си заслужава: прекратяването на един потвърдено циничен и подкупен модел, гибелен за отечеството ни.

Петър Зашев, шеф на образователни стратегии и учител към Стокхолмската висша школа по стопанска система, Хелзинки
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР