Задават се жарки дни с температури до и над 40

...
Задават се жарки дни с температури до и над 40
Коментари Харесай

Иде африканска жега! Спасението е на море

Задават се жарки дни с температури до и над 40 градуса, предвижда по bTV климатологът проф. Георги Рачев. Най-горещ ще е интервалът 21 -  24 юли, когато термометърът ще демонстрира към 37 градуса. Още по-високо ще се изкачи живакът в градовете по Дунав, където температурите могат да доближат и 42 градуса.

Очаква се жегата да стартира от четвъртък и да доближи максимума си в събота и неделя - идващия уикенд.

Сухо, топло, горещо и доста слънчево време, заключи проф. Рачев.

В Пловдив през този интервал ще бъде към 36-37 градуса. Защото няма към този момент влага в почвата, с цел да отнеме от топлото за изпарение и всичко остава във въздуха, изясни климатологът. Още през днешния ден се чакат към 35 градуса. Може да прекапе, само че ще е по-скоро топло, изсъхнало и горещо.

„ Докато страната е в горещата битка на юли, морето ще бъде съвършено - зарадва курортистите проф. Рачев - Може без джапанки, единствено с шапка “. Ще е слънчево, топло и, в случай че го няма бризът да вкарва студ от морето, 30 градуса от сряда до понеделник. 

После няма да има глътка студ, а вървим към горещниците, добави проф. Рачев. Периодът с изключение на за море и за планина, за друго няма да е прелестен – работата, изключително на открито, ще е сложна.

„ Но че щяло да стане 40 градуса, няма какво да се вайкаме. Във втората половина на юли, тъкмо това би трябвало да се случи “, добави проф. Георги Рачев, написа Марица.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР