Задава се застудяване и сняг през следващото денонощие. Вятърът от

...
Задава се застудяване и сняг през следващото денонощие. Вятърът от
Коментари Харесай

Георги Рачев призова: Не излизайте навън!

Задава се захлаждане и сняг през идващото денонощие. Вятърът от северозапад ще се усили и на следващия ден ще бъде плевел. В събота и в неделя на практика няма да има разлика сред минималните и оптималните температури. Не излизайте на открито, ще има мощен вятър, сподели топ климатологът Георги Рачев пред Би Ти Ви. И предизвести, че 2-3 см сняг ще има още в събота.

За  през днешния ден е избран жълт сигнален код за рисково време в Южна България и оранжев сигнален код за Северна и Югоизточна България. Прогнозите са за обилни количества дъжд и мощен вятър. Очаква се намаляване на температурите. Ще има условия за виелици и заледявания, означиха от пътната организация.

От АПИ приканиха водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, подсетиха от организацията.

Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) предприе превантивни дейности по отношение на предстоящата динамична метеорологична прогноза в страната. До регионалните шефове бяха изпратени инструкции за предприемане на спомагателни ограничения по отношение на предстоящи мощни ветрове и превалявания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР