Задава се голяма промяна – болниците няма да са търговски

...
Задава се голяма промяна – болниците няма да са търговски
Коментари Харесай

Голяма промяна. Болниците няма да са търговски дружества

Задава се огромна смяна – лечебните заведения няма да са търговски сдружения. За това си стиснаха ръцете Българска социалистическа партия и ИТН по време на диалозите за поддръжка на новия кабинет, който Има Такъв Народ ще излъчи.

По множеството от главните въпроси във връзка с опазването на здравето е реализирано единодушие, разяснява Георги Михайлов от Българска социалистическа партия след диалозите с Има Такъв Народ на тематика опазване на здравето, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че за финансирането и ръководството на лечебните заведения е реализирано единодушие. " Лечебните заведения не могат да бъдат търговски сдружения ", посочи Михайлов. По думите му, ще бъдат направени съществени промени в Закона за лечебните заведения и в Закона за обществените предприятия.

По време на диалозите е бил подложен доста сериозен акцент върху това, че условията към другите лечебни заведения в страната са разнообразни и изискванията, в които те работят, са разнообразни. Затова би трябвало да се заложи на правилото на подпомагането, изключително на дребните лечебни заведения в отдалечени региони, които изпитват огромни компликации. Това е обвързвано с проблемите на регионализацията, които Българска социалистическа партия визира в своята стратегия.

Много съществено внимание е било обърнато и на проблемите с фрагментите. " Ние сме извънредно неприятно сюрпризирани от това, че беше отстранена Наредбата за специализацията на българските лекари. Но считаме, че тук би трябвало да се създадат доста по-сериозни промени, с цел да могат българските лекари на драго сърце да остават да специализират в своята татковина, а не цели курсове да напущат страната след завършването на образованието си ", добави представителят на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР