Задържаният автомобилен магнат Карлос Гон смята, че арестът му и

...
Задържаният автомобилен магнат Карлос Гон смята, че арестът му и
Коментари Харесай

Карлос Гон обвини Нисан, че арестът му е резултат от заговор и предателство

Задържаният авто магнат Карлос Гон счита, че карцерът му и обвиняванията против него са резултат от " скрит план и изменничество " на някогашния му шеф " Нисан ", оповестява " Франс прес "

Гон коментирал за японското бизнес издание Nikkei, че " няма подозрение ", че обвиняванията против него са били стимулирани от ръководителите на " Нисан ", които се опълчват на по-голямата интеграция на компанията с френския ѝ сътрудник " Рено ", с която са в общ конгломерат.
 Карлос Гон остава в ареста до 11 януари
Карлос Гон остава в ареста до 11 януари

Мярката му бе удължена с 10 дни

Това е първото изявление за медиите на Гон след шокиращия му арест на 19 ноември, когато беше наведен в арест в Токио, където той страда от забележими здравословни проблеми.

64-годишният предприемач получи отвод на няколко пъти да бъде пуснат под парична гаранция, като съдът счита, че може да отлети от Япония и може да се опита да унищожи доказателства.

Ала той още веднъж акцентира, че нямало да избяга и че щял да се отбрани.

" Всички доказателства са в " Нисан ", а " Нисан " не разрешава на всички чиновници да беседват с мен ", добави той.
 Бившият ръководител на Nissan получи обвинявания за финансови злоупотреби
Бившият ръководител на Nissan получи обвинявания за финансови злоупотреби

Ако бъде наказан в Япония, може да получи до 10 години затвор и санкция до 6,2 млн. $

Дори личният му юрист съобщи, че е малко евентуално той да бъде освободен преди правосъдния развой, чието започване може да отнеме до шест месеца поради сложността на случая.

Срещу Гон са повдигнати три обособени обвинявания, които той отхвърля. Той е упрекнат в укриване на приходи сред 2010 и 2015 година в размер на 5 милиарда йени (46 млн. долара), като е траял да го прави още три години.

Той също по този начин е упрекнат в комплицирана скица, с която се е опитал да трансферира на " Нисан " персонални загуби при продан на валута, както и в потреблението на средства на компанията за възобновяване на средства на негов саудитски контакт.

Изпълнителният шеф, който в миналото беше възхваляван за обръщането на неприятните резултати на " Нисан ", беше отхвърлен като ръководител на японската компания, както и на " Мицубиши ". Той подаде оставка като ръководител и основен изпълнителен шеф на френската компания " Рено ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР