Задържаните по подозрение за участие в терористичната атака в лондонското

...
Задържаните по подозрение за участие в терористичната атака в лондонското
Коментари Харесай

Иракчанин и сириец поставили бомбата в метрото в Лондон

Задържаните по съмнение за присъединяване в терористичната офанзива в лондонското метро най-вероятно са бежанци от Ирак и Сирия, оповестяват английски медии. В събота в пристанищния град Дувър английската полиция арестува по отношение на атентата 18-годишен юноша. В неделя беше обявено, че чиновниците на реда в Лондон са задържали 21-годишен мъж в региона на западното лондонско предградие " Ханслоу ".

Уточнява се, че задържаният 18-годишен юноша, чието име не се загатва, е дошъл във Англия от Ирак преди няколко години. Другият арестуван, 21-годишният, който се споделя Яхя Фарух, е родом от Сирия, съобщи news.bg. Засега обаче публично удостоверение на оповестената в медиите информация няма.

И двамата арестувани са били осиновени от приемно възрастно английско семейство. Семейството е известно във Англия с това, че в огромна част от живота си се е грижило за стотици други непознати деца. През 2009 година кралица Елизабет II е наградила фамилията с медал " Кавалери на Британската империя ".

21-годишният обвинен преди известно време се е преместил при друго семейство, а 18-годишният е траял да живее с oсиновителите си. Той е бил разпитван от полицията няколко пъти, а членове на фамилията са докладвали на управляващите за компликации във възпитанието на младежа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР