Задържането на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на финансите

...
Задържането на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на финансите
Коментари Харесай

ЕНП: Задържането на Борисов е незаконосъобразно

Задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния министър на финансите Владислав Горанов и пиара на Борисов Севделина Арнаудова, както и обиските в домовете им, са в прорез с върховенството на закона. Това е заключението на евродепутатите, взели участие в проучвателна задача в България в понеделник.

Председателката на комисията по бюджетен надзор Моника Холмайер и представителят на групата на ЕНП в Комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал Йерун Ленарс разговаряха с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев, премиера Кирил Петков и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Ленарс дефинира дейностите на българските управляващи като " незаконосъобразни ":

" От информацията, която събрахме по време на визитата, е доста ясно, че процедурата, по която бяха арестувани Бойко Борисов и останалите за 24 часа, не е в сходство с върховенството на закона. Фактът, че до този миг към момента няма правосъдна заповед, с която да бъде целесъобразно задържането, приказва задоволително ясно самичък по себе си ".

“Не е добре, в случай че някой се пробва да наруши законодателството, след това да споделя: “Нарушавам върховенството на закона, тъй като желая да защитя върховенството на закона ”, сподели Моника Холмайер и добави:

" Българското държавно управление би трябвало да работи съгласно българските закони. За мен е обезпокоително, че министърът на вътрешните работи, дружно с служителите на реда, може да прави обиск без правосъдно позволение и без да уведоми прокурор за това. За мен такава процедура е доста странна ". 
Евродепутатите ще зададат въпроси по този случай на Европейската комисия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР