Задържане цените на топлинната енергия или минимално отклонение от техните

...
Задържане цените на топлинната енергия или минимално отклонение от техните
Коментари Харесай

Топлофикациите прогнозират задържане на цените или минимална разлика

Задържане цените на топлинната сила или минимално отклоняване от техните сегашните равнища в която и да е посока. Такава прогноза направи пред БТВ ръководителят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев. Той разяснява настояването на топлофикационни сдружения в страната за нарастване на цената на парното и на топлата вода.

„ Това са цени от заявките на топлофикационните сдружения. Това не значи, че те желаят тези цени. Технологията е такава, че в тези заявки би трябвало да заложат своите разноски. През формулите се получава избрана цифра “, изясни Кремен Георгиев.

След като КЕВР оцени действителността на разноските, които са заложени и ги поправя по съответния метод, комисията залага нова цена на газа в същите модели, която е планирана за идващия интервал и няма нищо общо с тази, която е в заявките. От тук се получава голямата разлика – в тази ситуация доста надолу - от цените, които са в заявките, разясни още той.

Какви изравнителни сметки да чакаме?

„ Увеличението на изравнителната сметка на един клиент не зависи толкоз от цената, а колкото от това по какъв начин се е трансформирало потреблението му или потреблението на другите клиенти в постройката “, сподели Георгиев.

Средномесечните температури също са аршин. Колкото по-висока е температурата, толкоз по-малко сила е нужна на постройката да се загрее и надлежно топломерът регистрира по-малко.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР