Задържахме 10 лица при акцията срещу телефонни измамници във Нова

...
Задържахме 10 лица при акцията срещу телефонни измамници във Нова
Коментари Харесай

Един от ало-измамниците във Ветово бил близък с убийците от Негован

Задържахме 10 лица при акцията против телефонни измамници във Нова Загора, Ветово и Нови Хан. Това е третата разрушена незаконна група за телефонни измами, съобщи на брифинг шефът на ГДНП основен комисар Христо Терзийски.
"С цел откриване на истината и незаконната активност, по следеното досъдебно произвеждане, бяха обединени още 6 досъдебни производства от разнообразни точки в страната. По време на интервенцията се направиха огледи и изземвания от 13 жилища и 12 автомобила. Иззети бяха и 50 телефона, над 30 СИМ карти, в това число и румънски, газови револвери, таблети, разписки, флашки, огромна парична сума и полезности. При претършуване на един адрес в кутия от багра беше открита и тротилова пресовка и настърган тротил. На различен адрес бяха открити 7000 лева в чорап, прикрит в дамска чанта ", добави представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.
"В групата е имало въртачи - те звъняли на възрастни хора, мулета - събирали парите и уредници. Повечето са осъждани за телефонни измами и са били престъпно проявени. Един от хванатите е взел участие и в обири на авотмобили със заглушители ", разкри още тя.
"Престъпниците са с невисок учебен статус и са били от етнос "бургуджии ". С парите от измамите са купувани скъпи парцели, коли и мебели. Измамниците си харчели парите в нощни заведения и заведения за хранене. Събрани са доказателства за 6 измами – 3 в София и 3 в Стара Загора. Общата сума, която са прибрали от измамите е над 300 000 лв.. Интересен е казусът на един от излъганите в София. Той е бил изолиран от измамниците в столичен хотел, като пенсионерът е купил нов телефон и СИМ карта. Възрастният мъж е бил подведен, че взе участие в загадка спецакция. Жертвата е изтеглил спестяванията си - 130 000 лева, и ги е оставял в разнообразни елементи на София. Жертвите били следени непрекъснато. Мулето самичък определял къде да се оставят парите - тук-там без камери. Членовете на групата постоянно пътували до Румъния, от където провеждали диалозите ", сподели прокурор Милева.
"Един от мулетата е бил непосредствен до убийците от случая в Негован. Няма данни за съгласуваност с убийството. Към наказателна отговорност са привлечени 8 лица, а на други са повдигнати обвинявания за телефонни измами ", добави представителят на Специализираната прокуратура.
От прокуратурата разкриха и детайлности за убитата жена в столичния "Младост ":
"Убитата е взела участие в пирамиди – схеми от 2009-2012 година, в които е имало доста излъгани. Убитата е взимала от пострадали огромни суми пари за борсова търговия. Жертвата е била изнудвана от пострадали от нейни предходни дейности. Извършва се аутопсия ", сподели по тематиката основен комисар Христо Терзийски.
"Жертвата е убита от проведена незаконна група ", приключи ръководителят на отдел „ Измами “ в ГДНП Златка Падинкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР