Задържаха 26-годишния мъж, сочен като извършител на нападението с макетен

...
Задържаха 26-годишния мъж, сочен като извършител на нападението с макетен
Коментари Харесай

Отново задържаха обвинения за нападение с макетен нож над момиче

Задържаха 26-годишния мъж, апетитен като причинител на нападението с макетен нож над 18-годишно момиче от Стара Загора. Той е задържан за 24 часа, като съпричастен към нанасяне на телесна щета на момичето, осведомят от полицията.
Вчера стана ясно, че Районна прокуратура - Стара Загора форсира следствието по досъдебно произвеждане за обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче, по което като обвинен е притеглен 26-годишен мъж. Създаден е екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното произвеждане.
Първоначално мъжът беше задържан още на 28 юни, два дни откакто е махленски, че е нарязал неведнъж тялото на момичето с макетен нож, обръснал е главата и е счупил носа ѝ. Районен съд му постановява непрекъсната мярка за задържане под стража, само че на втора инстанция е е освободен, откакто експертизата е посочила, че се касае за нанесена лека телесна щета. 
Малко по-късно стана ясно, че прокуратурата е удължила задържането за 72 маса, както и че е задържала мъжа във връзка със закана за ликвидиране и опасност посредством текстови известия в обществените мрежи по отношение на пострадалото момиче.
" След укриване на Г.Г., той е бил арестуван от полицейски чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора на 30 юли 2023 година, към 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди. С разпореждане на наблюдаващия прокурор Г.Г. е арестуван за период до 72 часа, след предявяване на обвиняване ", оповестяват от обвиняването.
Според юриста на арестувания той не се е укривал. В събота вечер не е открит в дома си, с цел да получи призовка да се яви на разпит, тази заран обаче той е отпътувал към Стара Загора, с цел да се яви в полицията, само че е бил арестуван още на входа на града.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР