Задължително осигуряване на денонощна аптека във всеки областен град предвиждат

...
Задължително осигуряване на денонощна аптека във всеки областен град предвиждат
Коментари Харесай

Отварят денонощна аптека във всеки областен град?

Задължително обезпечаване на денонощна аптека във всеки регионален град плануват измененията в плана за изменение на Закона за лекарствените артикули, оповестен за публично разискване.

Предложението да има денонощни аптеки в регионалните градове е положително, само че текстът препраща към разпоредба, която да регламентира изискванията и реда за правене на графици, сподели проф. Илко Гетов от Българския фармацевтичен съюз.

" На първо място би трябвало да има защита. На второ място би трябвало да има средства за видеонаблюдение. На трето място би трябвало да има нужния личен състав. Един фармацевт, работещ самичък в личната си аптека, няма по какъв начин да дава денонощни наряди ", сподели Гетов.

Според Антон Вълев, ръководител на Националната аптечна камара, административно се постанова на аптеките в регионалните градове да работят на нощни наряди: " Никъде не се урежда това нощно дежурство по какъв начин ще бъде заплатено ".

Със закон ни принуждават да разкриваме денонощни аптеки, пък уточни Николай Костов, ръководител на Асоциацията на аптеките в България: " Реално търсене през нощта на медикаменти няма. Просто стои човек там и то скъпо заплатен човек и действително няма никакви продажби ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР