Зад видимия пласт прозира нещо друго, а именно страх на

...
Зад видимия пласт прозира нещо друго, а именно страх на
Коментари Харесай

Проф. Людмил Георгиев: Светът вече няма да е еднополярен. Промяната ще дойде с родилни мъки

" Зад забележимия слой прозира нещо друго, а точно боязън на партийните елити да поемат ръководството на страната в тази обстановка, боязън от цялостен неуспех. Този боязън е израз на продължаваща към този момент години наред мъка на многопартийната политическа система освен в България, в така наречен либерален свят . "
Това мнение изрази в изявление за БНР психологът и академични учител проф. Людмил Георгиев, който съпостави обстановката с маскарад.

" Партиите са се трансформирали в елементарни бизнес корпорации . "

Според него всичко това се дължи на трагичното разминаване сред ползите на голямото болшинство от хората и елитите , а пандемията е ускорила процеса.

" Не можем да приказваме за пазарна стопанска система . Не можем да приказваме за свободна самодейност. Решенията се вземат от една комисия (ЕК - бел. ред.), която 500 милиона европейски жители не са избирали ", съобщи Георгиев. По думите му няма свободна търговия, има наказания и таван на цени.

" Това пазарно ли е? "

Агонията е трагична и не е допустимо връщане обратно , счита психологът.

" В момента обстановката е цялостен държавен капитализъм, дирижиран капитализъм . "

" На драго сърце джиросваме отговорността за страната на мощния за момента външнополитически фактор, който поради това покровителства локалните елити да вършат каквито си щат безобразия. Няма разновидности за опозиция. Промени ще има, когато се промени външнополитическата обстановка ", разяснява Людмил Георгиев в предаването " Политически НЕкоректно ".

Промените идват . Светът към този момент няма да е еднополярен , акцентира той.

" Русия ще завоюва така наречен война в Украйна, ще се пренаредят пластовете. Налице е изцяло пренареждане на всичко, което ни е познато до момента. "

Психологът добави, че в бъдеще може да се стигне до такава степен идващият политически хайлайф да подаде молба " България да членува в БРИКС или в ШОС ".

Това, което следим през днешния ден, е цивилизационен конфликт сред разнообразни погледи за индивида и света, счита Георгиев.

" Сблъсък сред секуларната западна цивилизация, за която Бог от дълго време е мъртъв, и целия останал свят, който е набожен . Православна Русия, конфуциански Китай, хиндуистка Индия, ислямският свят, африканският свят, католическа Латинска Америка - тези религиозни цивилизации не могат да одобряват секуларния модел, изключително последното извращение – ЛГБТИ идеологията. Няма да се съгласи останалият, религиозният свят с това. Или отново ще вървим по остарелия, типично западен идеологически модел – считаме, че ние предлагаме съвършеното устройство на човешкото общество и постановяваме това със мощ, войни и кръв? Е, няма да става повече! "

" Промяната ще пристигна с родилни страдания, няма да е бързо и елементарно. Чакат ни тягостни години ", предвижда проф. Георгиев. Той не е оптимист за вероятностите " протичащото се в Украйна да не прерасне в нещо доста по-сериозно " и не изключва " в един миг спорът да излезе отвън рамките на Украйна ".

" Не може люлката на западната цивилизация – Европа, да бъде васал на янките . Това е парадокс, само че се случва, за жалост ", посочи Людмил Георгиев.

" В България ще продължава мъката на многопартийната политическа система. В Европа ще продължава мъката на елементарните хора, освен тази зима. В годините, които предстоят, ще не престават конфликтите по всички линии, до момента в който се натамани по някакъв метод този нов международен ред, многополюсният ", заключи Людмил Георгиев.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
По обявата работи: Яна Боянова БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР