Зад изтичането на кореспонденцията на френския президент Еманюел Макрон през

...
Зад изтичането на кореспонденцията на френския президент Еманюел Макрон през
Коментари Харесай

Le Monde: Зад изтичането на кореспонденцията на Макрон през 2017 стоят руски хакери

Зад приключването на кореспонденцията на френския президент Еманюел Макрон през 2017 година - тогава към момента претендент за поста, и публикуването й в интернет стоят хакери, свързани с съветските държавни структури, оповестява в. " Le Monde ".

Става дума за 9 гигабайта данни от кореспонденцията на Макрон, които бяха оповестени директно преди втория тур на президентските избори - те бяха наречени MacronLeaks.

" Le Monde " написа, че направеното съмнение от проверяващи публицисти, че зад приключването на данните стоят две групи хакери, свързани с съветските спецслужби, " за първи път се удостоверява с механически доказателства ".

Скоро след публикуването в интернет на осведомителния масив с кореспонденцията на френския президент, през май 2017 година, немският вестник " Süddeutsche Zeitung " заяви, че по данни на компанията Trend Micro, занимаваща се с осведомителна сигурност, уредниците на предизборната акция на Макрон са станали жертви на хакерската група Pawn Storm, обвързвана с съветските спецслужби. Същата група, по информация на изданието, е употребена за офанзивите против Демократическата партия в Съединени американски щати и Християндемократическата партия в Германия, ръководена по това време от канцлера Ангела Меркел.

В. " Le Monde " на собствен ред разкрива, че хакерската офанзива против щаба на Макрон през 2017 година е дело на съветските хакерски групи Sandworm и " 26 165 ". Журналистите настояват това, базирайки се на материали на експерти от концерна Гугъл, занимаващи се с откриване на професионални хакерски групи, както и на данни от американската компания за киберсигурност FireEye, която през последните години проучва дейностите на съветските управляващи в интернет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР