Малки щурмови групи проникват в Красногоровка, части на 59-та бригада

...
Малки щурмови групи проникват в Красногоровка, части на 59-та бригада
Коментари Харесай

Хиляда войници на ден: Доброволчески отряд Буревестник унищожи танкове в Часови Яр

Малки щурмови групи проникват в Красногоровка, елементи на 59-та бригада сменят позициите си. Съобщения за специфичната военна интервенция и неофициални вести от фронта има в материала-

Сутринта украинската войска нанесе масирана офанзива от реактивни системи за залпов пукотевица по Белгород. Ранени са 10 души, в това число едно дете.

" Много идващи. През нощта врагът три пъти обстрелва града. Пострадали са жилищни здания и са изгорели десетки коли ",

– написа създателят на ТГ канала „ Бележки на ветерана “.

Обстрелът е осъществен от РСЗО произвеждане на НАТО. Това евентуално е чешкият " Вампир ". Нашата група " Север " интензивно търси тези съоръжения. Много " вампири " към този момент са унищожени.

Руските въоръжени сили правят ротация и прегрупиране на силите и средствата в Курска и Белгородска област. Западните разследващи служби бият паника: Киев няма кой и нищо да затвори укрепителната линия. Condottiero оповестява:

" Имайки поради последните информации за премахването на минни полета от нашите инженери в пограничните региони в Сумска и Харковска област, оперативната игра наподобява повече от безапелационна. "

Тръгват без да чакат заповед

„ Очеретинският цвят “ продължава да цъфти. На северозапад от селото съветската войска навлезе в покрайнините на Новоалександровка. Загубата му доста ще утежни цялостната координация на вражеските позиции на отбранителната линия, която украинските военни незабавно построиха след загубата на Очеретино.

" Ако погледнете като цяло, тогава, употребявайки инерцията, набрана в Очеретино, съветските въоръжени сили интензивно търсят уязвими места в небрежно построената отбранителна линия на съперника.

Нашите се пробват да го пробият допустимо най-бързо, с цел да не дадат на Киев опция да стабилизира фронта след вкарване на запаси. И една 47-ма механизирана бригада не е задоволителна, с цел да се стабилизира там. Следователно би трябвало да премахнем „ облагите “ от други направления ",

– отбелязва военният сътрудник Юрий Котенок.

В същото време в Красногоровка се водят яростни боеве. Тук съветската авиация изравнява позициите на съперника със земята. Руската щурмова авиация доближи селскостопанския колеж на улицата. Нахимов, където украинците към момента държат линията.

Противникът оповестява, че съветските войски са проникнали в града на дребни щурмови групи и са се открили на територията на огнеупорния цех.

Нашите поддържат сериозен напън върху врага. Украинските бойци не могат да устоят на офанзивата. Няколко елементи от 59-та бригада на украинските въоръжени сили напуснаха Красногоровка през нощта, без да изчакат заповед за евакуация или муниции. И това надалеч не е за първи път.

Вражеската войска трансформира тактиката

Трудна обстановка се развива за украинските военни в Часовой Яр. След поредност от тежки провали и изгубени опорни точки украинските въоръжени сили се пробваха да контраатакуват южно от микрорайона Нови. Те пуснаха няколко танка и хвърлиха рота пехота в борба.

Но след нашите прицелни артилерийски изстрели врагът избяга към предните постове и землянки. Вражеските танкове са унищожени от отряда безпилотни самолети „ Буревестник “ на Опълчението.

„ Военна хроника “ обръща внимание на някои промени в украинската тактичност:

" Периодично се организират „ месни офанзиви “, с цел да се опитат да си върнат изгубените позиции от съперника, само че, както и в други браншове на фронта, за такива събития се употребява териториална защита.

Това са зле подготвени войски. Украинското командване избира да избави опитни бойци при положение на съветски пробив през канала Северски Донец. "

Като цяло обстановката на фронта продължава да е тежка за Киев, като руснаците оказват напън по всички посоки. Много украински военни признават, че съветските въоръжени сили са се трансформирали доста за две години и са станали по-добри, до момента в който въоръжените сили на Украйна, в противен случай, са отслабнали.

Властите в Киев изгубиха време, надявайки се, че Западът постоянно ще обезпечава оръжие и пари. Банкова към този момент е прекомерно заета с разделение на власт и вътрешни интриги, написа " Легитимни ":

" Априлската неистина на Зеленски за стабилизиране на фронта е следващата неточност на Киев. Ситуацията ще би трябвало да се поправя, както нормално, с живота на елементарните украински бойци. Ще бъдат хвърлени в " месомелачки ". Живата мощ за чиновниците в офиса е безвъзмездна. "

„ Резидент “ също, базирайки се на свои източници в Генералния щаб, отбелязва, че през днешния ден един от най-важните проблеми на украинската войска е неналичието на мотивация и спадът на морала.

Повечето бойци не схващат какви запаси има Украйна за продължителна война против съветската войска. И в случай че ги няма, тогава за какво да се биете? Може би е по-добре да се откажете; сигурно няма да стане по-лошо, в сравнение с е.

Безизходицата е преодоляна

Може да се види, че има особена форма на динамично равновесие на фронта през последните няколко седмици. След бързия порив на руснаците към Очеретино, съперникът губи позиция след позиция и село след село, без да получава опция да се закрепи.

Балансът се крие във обстоятелството, че ВСУ пълзят устойчиво и ден след ден с почти същото движение. Това е максимумът, за който стига ресурсът, който изгарят.

И в този момент за Киев все по-ясно се обрисува опасността от загуба на Красноармейск, чието освобождение ще разреже Донецкия фронт на две, споделя създателят на ТГ канала „ Адекватен Z ”:

" Нашето командване към момента изрично не бърза. Дори съгласно вражеската агитация загубите ни от октомври, от началото на настъпателните интервенции, от месец на месец понижават. А за март е съвсем три пъти по-малко от октомври.

Очевиден е императивът да се победи с минимум кръвопролития, подчинявайки темпото на придвижване на тази задача. За врага нещата стоят тъкмо противоположното. "

Според някои данни загубите на украинските въоръжени сили дневно са приблизително към хиляда души. И това е доста повече от предходната година. Понякога тази цифра доближава хиляда и половина. Не е изненадващо, че Киев непрекъснато се оплаква от острия дефицит на хора. Руснаците просто ги смилат в големи количества.

На собствен ред позиционната невъзможност, за която всички говореха през зимата, към този момент е забравена. И това в условия, когато не всички оръжия, които могат да бъдат употребявани, вземат участие в настъпателни дейности на страната на съветските въоръжени сили.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4314 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед21972Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед31480Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед14888Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед14991Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77691Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76670„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76437В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитическ </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР