Зад граница изборите за 45-о Народно събрание започнаха още събота

...
Зад граница изборите за 45-о Народно събрание започнаха още събота
Коментари Харесай

Първи започнаха да гласуват сънародниците ни в Окланд и Крайстчърч в Нова Зеландия

Зад граница изборите за 45-о Народно заседание започнаха още събота вечерта българско време, а ще приключат сутринта на 5 април 2021 година Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Заради 10-часовата времева разлика първи стартират да гласоподават сънародниците ни в Окланд и Крайстчърч в Нова Зеландия. Там изборните секции отвориха в 21:00 часа българско време на 3 април 2021 година

Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, където изборният ден завършва в 6:00 часа българско време на 5 април 2021 година

Българските жители зад граница могат да упражнят правото си на глас в общо 465 изборни секции в 69 страни. Напомняме, че единодушията за образуване на изборите, които Министерството на външните работи получи от съответните страни, бяха дадени с уговорката прецизно да бъдат спазвани здравните протоколи и противоепидемичните ограничения против ковид във всяка страна.

Навсякъде зад граница, където има ограничаващи ограничения, които биха могли да попречват гласуването на българските жители поради възбрана на напредване или вечерен час, Министерство на външните работи изиска и получи от съответните страни изключения за изборите. На места посолствата ни ще издават служебни бележки, на други – българските жители ще се придвижват с заявления и формуляри, издавани от съответните локални управляващи. В Испания, където са разкрити 53 секции, бяхме осведомени от локалните управляващи, че поради възбраната за напредване сред областите, там където има разкрити изборни секции, българските жители би трябвало да гласоподават по местоживеене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР