Забранено въвличането на деца в политически дейностиЕкспертите от Агенцията за

...
Забранено въвличането на деца в политически дейностиЕкспертите от Агенцията за
Коментари Харесай

Да не се ползват деца в кампанията, призоваха експерти

Забранено въвличането на деца в политически действия
Експертите от Агенцията за протекция на детето приканиха партиите и участниците в предизборната акция да оставят децата встрани от политиката.

“Съгласно Конституцията на Република България, политическите цели и политическите действия са присъщи единствено на политическите партии, а Закона за политическите партии императивно не разрешава на същите да основават детско-юношески структури, сплотяващи лица под 18-годишна възраст. Тази възбрана е въведена точно за отбрана ползите на децата. Нека сложим техните права над всички други цели! ”, показват от ДАЗД.

“Законодателството в България ясно споделя, че всяко дете има право на протекция против замесване в политически, религиозни и синдикални действия, само че единствено отговорността ни като общество ще сложи интереса на децата над всичко останало. Често децата, заради своята неумелост и блян към подражателство на възрастните, не схващат вярно политическите хрумвания, по тази причина дано не ги въвличаме в съревнованието на политическите сили и използваме за отправяне на политически послания ”, съобщи доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето.

В Закона за протекция на детето, ясно е посочено, че сведения и данни за дете не се разгласяват без единодушието на неговите родители или законни представители, както и единодушието на самите деца, в случай че са навършили 14-годишна възраст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР