Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) към днешна

...
Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) към днешна
Коментари Харесай

Край на грипната ваканция в Старозагорско

Заболяемостта от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) към днешна дата се резервира в епидемиологични стойности в област Стара Загора. Противоепидемичните ограничения за лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ по време на грипна зараза остават в действие: прекратяване на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, прекратяване на детските и женските съвещания и осъществяване на профилактичните имунизации и реимунизации.

Не се планува удължение на грипната почивка за учениците. РЗИ - Стара Загора наблюдава настоящо заболяемостта в образователните заведения и след информация на Районно ръководство на образованието за съответно учебно заведение ще бъдат указани и предприемани противоепидемични ограничения.

Препоръките на РЗИ към популацията са:

-Болните с висока температура и други признаци на грип да не организират самолечени

-При съществуване на признаци за грип хората да посещават персоналните си лекари и да не вървят заболели на работа. Това е въпрос на персонална отговорност към себе си и към другите, защото най-хубавата защитна мярка е ограничение контактите с заболели хора, изключително тези с хронични болести, бременни дами и деца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР