Забавянето на военната помощ от западните съюзници принуждава украинските сили

...
Забавянето на военната помощ от западните съюзници принуждава украинските сили
Коментари Харесай

ISW: Украинските сили минават в отбрана

Забавянето на военната помощ от западните съдружници принуждава украинските сили да отстъпват позиции на фронта и да преминат към защита.

До този извод стига настоящ отчет на Вашингтонския институт за проучване на войната.

Несигурността по отношение на бъдещата военна помощ от западните съдружници лимитира украинското оперативно обмисляне, се споделя още в отчета.

В него се отбелязва предизвестието на украинския президент Володимир Зеленски, че Русия приготвя нова настъпателна интервенция през май или през лятото, а това в допълнение ще забави опцията Украйна да приготви и стартира своето контранастъпление поради дефицит на муниции.

Дипломатически старания за подпомагането на Украйна са планувани през днешния ден. С министри на външните работи и на защитата от редица западни страни по-късно следобяд френският президент Еманюел Макрон ще разиска във видеоконференция координацията на помощта за Украйна.

Британският външен министър Дейвид Камерън е през днешния ден в Берлин, където ще разиска с немския първи посланик Аналена Бербок по-нататъшната военна помощ за Украйна и методите за оказване на по-силен напън върху Русия.

Двамата ще се срещнат броени дни откакто съветски медии разгласиха прехванат диалог в интернет сред висши немски военни, обвързван с Украйна, в който те разясняват детайлности от интервенциите на Англия там. Германия съобщи, че Русия е разгласила изтеклия диалог, с цел да провокира различия сред Берлин и съдружниците му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР