Законът за чуждестранните агенти, който предизвика политически трус в Грузия,

...
Законът за чуждестранните агенти, който предизвика политически трус в Грузия,
Коментари Харесай

Социалистите в Сърбия предлагат приемането на закон за чуждестранните агенти, подобен на грузинския

Законът за задграничните сътрудници, който провокира политически трус в Грузия, беше импортиран в сръбския парламент и признат от ръководещото болшинство, към този момент на равнище концепция.
Предателството на личната страна и народ към този момент не може да бъде извънредно доходоносна активност.
Боян Торбица, народен представител от Социалистическото придвижване

Депутатите от Движението на социалистите, съдружни сътрудници на Сръбската прогресивна партия на Александър Вучич, считат, че неправителствените организации, които се финансират от чужбина, би трябвало да бъдат обозначени като " задгранични сътрудници ", да показват постоянни доклади за финансирането и да не получават пари от бюджета. Те обаче акцентират, че този закон няма да бъде ориентиран против неправителствения бранш, а единствено против тези организации, които съгласно тях заплашват националните ползи.
Наистина считам, че е опасност за Република Сърбия, в случай че има неправителствени организации, които са финансирани от чужбина и работят тук, с цел да пропагандират Косово като самостоятелна страна, да пропагандират геноцида в Сребреница и унищожаването на Република Сръбска.
Джордже Комленски, парламентарен водач на Социалистическото придвижване

Подобна концепция би трябвало да се възприема съществено, защото идва от партия, чийто ръководител Александър Вулин е и вицепремиер. Това обявиха от Младежката самодейност за правата на индивида пред Euronews. Те преглеждат инициирането на историята за подобен закон като евентуална опасност за свободата на изложение и европейския път на страната.

„ Виждам тези известия като средство за заплашване на гражданското общество и самостоятелните медии. Чрез тези известия в действителност виждаме един тип мечтана възбрана за отстояване на избрани демократични правила “, споделя Марко Милосавлевич от „ Младежка самодейност за правата на индивида “.

Това, което в Сърбия към момента е единствено неофициално, към този момент се е трансформирало в част от парламентарната процедура и политическата процедура в сръбска среда.

Народната скупщина на Република Сръбска ще разиска предложение за закон, който, наред с другото, ще забрани избрани политически действия на неправителствените организации, само че също по този начин ще забрани тяхната работа, в случай че те заплашват целостта на Република Сръбска. Подобен закон в Унгария към този момент беше признат, само че беше посрещнат с остро наказание от страна на Европейския съюз.

За Euronews Сърбия – Душан Илич
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР