Забавянето на ваксинацията няма да изпълни плановете за 70% ваксиниране

...
Забавянето на ваксинацията няма да изпълни плановете за 70% ваксиниране
Коментари Харесай

Светослав Терзиев: Дигиталният имунизационен паспорт ще бъде спорен

„ Забавянето на имунизацията няма да извърши проектите за 70% имунизиране на популацията на Европейския съюз до края на лятото, а срокът ще се измести към края на годината. Процесът е сложен и муден, само че той не е проблем единствено на Европейския съюз “. Това сподели пред БНР журналистът от вестник „ Сега “ Светослав Терзиев. 

По думите му проектите за имунизациите са били пропорционални за популацията на всяка страна в Съюза , само че всяка страна е имала свободата какво да поръча и по какъв начин да преразпредели своя дял. 

„ България се беше концентрирала върху две ваксини - едната не беше създадена, остана тази на „ АстраЗенека “. Отказвайки се от другите утвърдени ваксини, то те се преразпределят сред другите страни. Възможността в този момент да наваксаме с другите ваксини е сложна “. 

В предаването „ Нещо повече “ Терзиев добави: 

Дигиталният имунизационен паспорт ще бъде противоречив , до момента в който не се реализира необятна имунизация на европейското население, тъй като ще излезе, че ще се дискриминират хората по здравен индикатор. Този въпрос стои и е изострен. Но въпреки това би трябвало по някакъв метод с медицински документ да се удостоверяват тези обстоятелства “. 

Интервюто със Светослав Терзиев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР