Забавянето на тази модернизация създава реален риск ВВС да не

...
Забавянето на тази модернизация създава реален риск ВВС да не
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Проектът за новите изтребители ще бъде одобрен от служебното правителство

Забавянето на тази рационализация основава действителен риск Военновъздушни сили да не могат да извършват отговорностите си по конституция

"Проектът за капиталов разход за придобиване вторите осем многоцелеви изтребителиф-16 Block 70 няма по какъв начин да бъде прегледан и утвърден в границите на сегашното държавно управление. Причината за това е, че по получената неотдавна американска оферта от страна на Военновъздушните сили през вчерашния ден са разпознати 32 линии, по които имат въпроси. Линии, по които трябваше да има изясненост още в интервала, в който са водени диалози ", оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

"Това ще наложи провеждането на спомагателни диалози “, разгласи през днешния ден министърът на защитата Драгомир Заков пред публицисти. Той изрази вяра, че планът ще бъде утвърден и придвижен от служебното държавно управление и идващ парламент.

„ Забавянето на тази рационализация основава действителен риск Военновъздушни сили да изгубят качества и да не могат да извършват отговорностите си по конституция “, съобщи още министър Заков. Той акцентира, че планът, който вкарва Военновъздушните сили в 21 век, зависи от болшинството в идващото Народно заседание.

Заков бе безапелационен, че държавното управление и Министерството на защитата са постигнали невиждани условия за България по американската стратегия за задгранична помощ.

„ Получаваме 25 млн. $ по един от трите контракта - за ракетите, които се слагат върху крилата на F-16. Имаме опция първата вноска за 2025 година по възможен втори контракт да бъде отлагана от нас, досега, в който дойдат първите самолети от първите осем. Това беше изискване, на което доста държим и е невиждано “, безапелационен бе министър Заков.

Той напомни, че офертата важи до 1 ноември и американската страна не може да подсигурява, че изискванията ще останат същите, в случай че желаяме удължение на този период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР