Забавянето на статута на "Царските конюшни", доколкото може да се

...
Забавянето на статута на "Царските конюшни", доколкото може да се
Коментари Харесай

Банов: Дори сградите на Царските конюшни да бъдат унищожени, няма да се вдигат нови

Забавянето на статута на "Царските конюшни ", доколкото може да се приказва за такова, е обвързвано с това, че там се водят каузи за благосъстоятелност. Ние би трябвало да сме подготвени по този начин, че като вкараме на следващия ден документите по делото, те да не паднат в съда. Това разясни министърът на културата Боил Банов пред Нова телевизия на фона на обвиняванията, че отрасловото му министерство е забавило процедурата по определянето на постройката за монумент на културата.

Министърът добави, че е "бесен ", откогато е научил за пожара. Банов разясни, че постройката е предпазена още през 2014-а, когато е обещано да се направи подробният градоустройствен проект: "Тези инструкции са изцяло ясни - никакво срутване, никакво надстрояване, никакво променяне ". Той беше безапелационен, че даже постройките да бъдат унищожени, на мястото им няма по какъв начин да се позволи издигането на нови.

Междувременно пожарникари остават на дежурство до някогашните „ Царски конюшни “ в центъра на София, където огън унищожи 2 000 квадратни метра повърхност. Версията за тенденциозен палеж не е изключена от проверяващите. Те вършат огледи на парцела, за който от години се водят разногласия.

Сигналът за случая е подаден минути след 03.00 часа. На мястото са били изпратени екипи от 30 пожарникари, които са съумели съвсем да потушат огъня. Остават обаче едно-две огнища, които към момента тлеят и поради това в региона към момента има екипи на „ Пожарна сигурност отбрана и сигурност на популацията “, които работят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР