Забавни и интересни факти за кучетатаНашите кучета винаги са били

...
Забавни и интересни факти за кучетатаНашите кучета винаги са били
Коментари Харесай

Топ 15 на най-невероятните факти за кучетата, за които не подозирате

Забавни и забавни обстоятелства за кучетата

Нашите кучета постоянно са били най-верните ни спътници, ето за какво е обикновено да желаеме да научим допустимо най-вече за тях. Прочетете нататък, с цел да научите кои са в топ 15 на най-невероятните кучешки обстоятелства!

Кучетата постоянно са били най-хубавите ни другари, най-верните спътници и най-важното – нашето семейство. Ето за какво е напълно обикновено да бъдем мощно заинтригувани от разнообразни любопитни обстоятелства и информация за тях. Изцяло омагьосани от четирикраките ни другари, желаеме да открием безусловно всичко допустимо за тях. Напълно обикновено е и когато чуем факт за куче, това да ни изпълва с възприятие на наслада и учудване. От това за какво носовете на кучетата са мокри, до това кое е най-високото куче в света – подгответе се да онемеете от тези възхитителни обстоятелства за кучетата.

1. Кучешките носове са мокри, с цел да им оказва помощ това за разпознаването на ароматните химически субстанции

Този незабравим факт за кучетата може да отговори на въпрос, който стои от дълго време пред притежателите на кучета. Защо носовете на кучетата са мокри? Vetstreet споделя, че повода за мокрите носове на кучетата е че това им оказва помощ да поемат ароматните химически субстанции! Носът им отделя специфичен слузест секрет, който оказва помощ за разпознаването на тези химически субстанции, когато облизват носовете си, те съумяват да ги усетят и пробват. С това деяние схващат каква е миризмата към тях, пише .

2. Нюфаундлендите са отлични спасители

 Факти за кучетата

Кучетата от породата Нюфаундленд са изключителни спасители, тъй като имат водонепропусклива четина и ципести лапи. Първоначално са били отглеждани като помощници на риболовците и с цел да избавят хора от удавяне.

Някои притежатели даже споделят, че техните нюфаундленди са се опитвали да ги „ избавят “, до момента в който плуват!

3. Песента на Бийтълс „ A Day in the Life “ има периодичност, която единствено кучетата могат да чуят

В изявление през 2013 година Пол Маккартни споделя, че в края на песента на Бийтълс „ A Day in the Life “ е добавил периодичност, която единствено кучетата могат да чуят. Така че наблюдавайте кучето си, когато пуснете тази ария! Как ви се коства това, като любопитен кучешки факт?

4. Три кучета са оживели при потъването на Титаник

Знаехте ли, че три кучета са оживели при потъването на Титаник? Vetstreet отбелязва, че кучетата са били в първа класа, като тук се включва и кученце померан, което било увито с одеяло от собственичката си, с цел да избяга, и всички помислили, че носи бебе. Още един Померан и Пекинез също били избавени. Мръднете се, Роуз и Джак!

А знаехте ли, че породата кучета Померан е с тегло единствено от 1,5 до 2,5 кг?

5. Обонянието на Блъдхаунда може да бъде употребявано като доказателство в съда

 Невероятни обстоятелства за кучетата

Според PBS обонянието на Блъдхаунда е толкоз тъкмо, че може да бъде признато като доказателство в съда. Ако си мислите, че това е необикновен кучешки факт, подгответе се да бъдете изумени.

Кучетата от порода Блъдхаунд също по този начин могат да проследят следи, които са от преди 300 часа и може да следва тази диря над 200 километра!

6. Най-високото куче в света е 111 см.

Най-високото куче в света е Немски дог на име Зевс! С измерена височина от 44 инча на 4 октомври 2011 година, той държи сегашния международен връх на Гинес.

Освен високи, кучетата от порода Немски дог за незаменими пазачи, лоялни и мощно гласовити!

7. Кучетата от порода Басенджи не лаят. Звукът, който издават, прилича тиролски песни.

Ако сте си мислили, че всички кучета лаят, то тогава се подгответе за този забавен кучешки факт. Басенджи не лаят, а вместо това те издават тон, който припомня тиролски песни, скимтят или вият.

8. Грейхаунд може да надбяга гепард в съревнование на дълги дистанции

 Любопитни обстоятелства за кучета

Куче от породата Грейхаунд в действителност ще надбяга гепард при тичане на дълги дистанции! Според Psychology Today Грейхаундите са отлични бегачи на дълги дистанции и могат да поддържат скорост от 56,3 километра в час за към 11 км.

Докато гепардът е извънредно бърз, той може да поддържа скоростта си за към около 183 – 274 метра, тъй че те може и да имат летящ старт, само че скоро биха били подминати от Грейхаунда!

9. Сляп мъж и неговото куче-водач са минали Пътеката на Апалачите

Според Washington Post, в продължение на осем месеца през 1990 година кьорав мъж на име Бил Ъруин минал Пътеката на Апалачите със своето куче лидер Ориент, което му пособие по време на пътуването. Кучетата в действителност са най-хубавият другар на индивида.

10. Еуоките в „ Междузвездни войни “ са основани по сходство на куче

Ако сте почитател на „ Междузвездни войни “, този любопитен кучешки факт ще ви хареса. Los Angeles Times твърди, че Джордж Лукас е оформил еуоките по сходство на кучето на фамилията си!

11. 30% от далматинците са глухи с едното ухо

UFAW отбелязва, че приблизително към 30% от далматинците са глухи с едното ухо, а 5% са глухи и с двете уши. Това се дължи на „ изключителния петнист ген “, който е виновен за бялата им четина и сините им очи (при някои от тях). Далматинците с по-големи тъмни петна е по-малко евентуално да са глухи.

12. Салуки е най-старата порода кучета

Световният връх на Гинес за най-стара порода кучета принадлежи на породата Салуки. Породата датира от 329 година прочие Хр., като кучетата са отглеждани като кралски любимци в Древен Египет. Има обстоятелства, че в Южен Ирак са открити дърворезби на куче, което припомня на Салуки, датиращи от 7000 прочие Хр.

13. Кучетата от породите Чау-чау и Шар-пей имат черни езици

Чау-чау и Шар-пей са единствените две породи кучета, чиито езици са напълно черни. Още по-интересно е, че повода за тези черни езици към момента е незнайна.

Знаете ли също по този начин, че порода кучета Чау-чау достигат до 30 кг, което прави тежестта на дете към 10 годишна възраст!

14. Кучетата имат три клепача

Много притежатели не са чували този забавен кучешки факт. Вие знаехте ли, че вашият четирикрак другар има три клепача? Според iHeartDogs третият клепач се назовава „ haw “ или мигателна мембрана и дава отговор за поддържането на окото предпазено и овлажнено.

15. Африканското хиеново куче е най-успешният ловджия в света

Африканското хиеново куче е най-успешният сухоземен ловджия в света. Ловът им е сполучлив в 50-70% от случаите, което непроменяемо ги прави най-хубавият бозайник-ловец, даже държат международния връх на Гинес за това.

И по този начин, това е нашият лист “Топ 15 на най-невероятните кучешки обстоятелства ”! Какво мислите? Бяхте ли изумени от тях? Има ли забавен факт за кучетата, който не сме загатнали? Кажете ни в мненията!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР