Забавеното производство на колаген с напредване на възрастта се посочва

...
Забавеното производство на колаген с напредване на възрастта се посочва
Коментари Харесай

Доколко помага колагенът в борбата с бръчките?


Забавеното произвеждане на колаген с придвижване на възрастта се показва като съществена причина за стареенето на кожата и появяването на бръчки . Затова козметичните артикули, съдържащи колаген , се радват на нараснал интерес в последните години като средство за сполучливо поддържане на гладка и стегната кожа.

Доколко баче поддържането на колагена в кожата може да забави стареенето й и да заличи бръчките? Това е въпросът, чийто отговор може да оправдае или копмрометира използването на колагена в козметиката.

Клинични изследвания потвърждават, че приемът на лесноусвоим колаген (например под формата на колаген хидролизат ) води до съкращаване дълбочината на бръчките с към 20% единствено в границите на 8-седмичен банкет. Установява се, че количествата на прекурсора на колаген в тялото (проколаген) се усилват доста, а посредством подислената синтеза на колаген в кожата тя може да стартира да наподобява като по-млада версия на себе си в границите на няколко месеца.

Много значимо в тази ситуация е да се означи, че оптимален резултат може да се търси единствено когато одобряваният колаген е в лесноусвоима форма и във тип, който разрешава да премине през стомашно-чревния тракт неразрушен от смилателните сокове и ензими. Именно тази задача е главно предизвикателство пред учените, разработващи колагенови артикули за допълнение грижата за кожата. Колаген в комфортна за асимилиране от матрикса на кожата форма може да се набави посредством добавки за вътрешен банкет. Достигането му неизменен до кръвния поток обаче е нестабилно, заради високата киселинност на стомашнто съдържимо. Остава опцията подобен вид колаген да се ползва локално върху кожата , тъй че да може да проникне сполучливо през нея и да доближи по-дълбоките й пластове, където да помогне за възстановяване еластичността на кожата и за заглаждането на бръчките.

Свързани публикации.. Кои съставки в козметиката дейно забавят стареенето? 0 4 био масла в помощ в битката против стриите 0 Прополисът добавя идеално грижата за кожата 0

Именно създаването на козметични артикули с задоволително комфортен за нахлуване в кожата колаген е съществена задача на козметичната промишленост.

Продукти за кожа с колаген може да се намерят доста елементарно, само че значимо е той да е в подобаваща форма, с цел да подкрепи битката с бръчките. Такива артикули се чака да се разработят скоро и да се ползват независимо или в композиция с добавки към храната за вътрешен банкет. Докато това стане факт, може да се разчита на банкет на различен вид артикули за заглаждане на кожата , да вземем за пример такива, съдържащи ретинолова киселина или

витамини с потвърдено удобен резултат върху кожата. Към това следва да се прибавят и постоянните грижи за слънцезащита на кожата и поддържането на естествената й мокрота – два от основните фактора за предварителна защита появяването на бръчки.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР