източник: Червилото придава пълна завършеност на грима, но може да

...
източник: Червилото придава пълна завършеност на грима, но може да
Коментари Харесай

Вредните ефекти на червилото за устни

източник:

Червилото придава цялостна комплектност на грима, само че може да бъде извънредно нездравословно за здравето , защото има високо наличие на токсични химикали.

Много червила съдържат олово, което е нездравословно, защото то може да аргументи алергия или раздразнение. Може да провокира

и по-тежки положения като да вземем за пример да понижи мозъчната функционалност и да повлияе отрицателно на нервната система. Това ще докара до проблеми, свързани с паметта и концентрацията. Може да аргументи също хормонален дисбаланс или в тежки случаи даже неплодородие.

В изследване се твърди, че най-висока централизация на олово имат оранжевите и розовите цветове, както и червилата с по-ниска цена. Блясъкът в множеството типове гланцове и червила е вследствие на насъбран алуминий , хром и манган. Те се наслояват с течение на времето и може да причинят сериозна токсичност.

Оцветените артикули за устни съдържат и исполин, и кадмий. Последният е прочут канцероген , който е обвързван с рак на белия дроб и увреждане на дихателната система. Той се натрупва в бъбреците и усилва риска от бъбречна непълнота. Кадмият е нездравословен да се употребява от бременните дами, защото води до ниско тегло на новороденото и проблеми с държанието му при подрастване.

Червилата съдържат и токсични консерванти, които предизвикват рак на гърдата . Бутил бензилфталат, намиращ се освен в червилата, само че и в

лаковете за нокти, може да повлияе отрицателно на развиването на гръдната тъкан.

Свързани публикации.. Химикали в червилото са рискови за зъбите и стомаха 0 Напукани устни - пробвайте с домашни средства 0 На какво може да се дължи изсъхването на устните? 0

Други нездравословни съставки, които предизвикват раздразнение на очите, кашлица, хрипове и раздразнение на кожата, са формалдехид и парабените. Минералните масла, употребявани в червилата пък, блокират порите на кожата.

Специалистите настояват, че многократното нанасяне е извънредно нездравословно, защото тежките метали се усвояват от организма. Ако въпреки всичко се нанася червило, е добре това да не се случва повече от два пъти на ден.

Червилата не трябва да се употребяват и в случай че се забележи смяна в структурата им. Друга съществена рекомендация е по време на хранене дамите да изтриват червилата от устните си, защото гълтам нездравословните химикали дружно с храната и по този начин усилват в допълнение токсините в организма.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР