източник: Млякото е здравословна напитка за организма, но и важна

...
източник: Млякото е здравословна напитка за организма, но и важна
Коментари Харесай

Ползите за кожата от млякото

източник:

Млякото е здравословна напитка за организма, само че и значима съставна част за поддържането на хубавичко кожа. То съдържа калий, калций, витамин D, фосфор, витамин В12, витамин А, ниацин, рибофлавин и протеини. Благодарение на питателните му субстанции, кожата е блестяща, здрава и освежена.

Суровото мляко има повече изгоди от свареното. То съдържа минерали и антитела, които обогатяват кожата. При загряване на млякото, изгодите се унищожават.

Суровото мляко подхранва и усъвършенства кожата, като я почиства в дълбочина, предотвратява появяването на инфекции по нея и ѝ придава гладкост и еластичност. Суровото мляко се нанася върху кожата, като в същото време би трябвало да се масажира. То унищожава бактериите и непотребния себум от порите.

Млякото подкрепя хидратирането на кожата, защото поддържа даже най-дълбоките пластове, а най-горните ги овлажнява и пази от сухота и кожни люспи. Затова се счита, че суровото мляко е дейно при суха кожа.

Счита се и за натурален ексфолиант , защото отстранява мъртвите кафези по кожата и я оставя хидратирана. Хранителните субстанции на суровото мляко се смесват с кожните пластове и я подхранват в дълбочина.

Свързани публикации.. Как да преборим сухата кожа естествено? 0 Най-важните витамини за кожата 0 Каква е вярната грижа за кожата съгласно възрастта? 0

Жените, страдащи от недостатъци по епидермиса, може да употребяват млякото за премахването на петната по него. То работи и като естествено избелващо средство, което изравнява нюансите на кожата.

Нанасянето на суровото мляко върху кожата я възвръща след слънчево изгаряне. То може да се постави и преди излагането на слънце, тъй като работи като слънцезащитен крем до 4 часа след използването му. Млякото предотвратява и нездравословното влияние на външни фактори като да вземем за пример вятър.

Ползите на суровото мляко не свършват дотук. То оказва помощ за тонизиране на кожата, като укрепва тъканите, с помощта на протеините, които съдържа. Млякото оказва помощ за предотвратяването на стареенето на кожата. Благодарение на подхранващите му свойства, то не разрешава появяването на бръчки и фини линии. Действа и като антисептик , тъй като почиства кожата изцяло и я пази от всевъзможни кожни нарушавания.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР