Забързаното ежедневие, стресът и постоянното напрежение, на което сме подложени

...
Забързаното ежедневие, стресът и постоянното напрежение, на което сме подложени
Коментари Харесай

Признаци за емоционално изтощение

Забързаното всекидневие, стресът и непрекъснатото напрежение, на което сме подложени в живота си, постоянно водят до прочувствено безсилие и потребност от отмора. Тежките работни дни, проблемите и грижите, които имаме, са една от аргументите за тази отмалялост. Претоварването ни може да има извънредно отрицателни реакции върху нашия организъм и да докара до редица заболявания, в случай че не бъдат взети ограничения. Съществува сериозна разлика сред ежедневната отмалялост, която идва след тежък работен ден или физически труд и това безсилие, което към този момент не ни разрешава да намерим насладата в живота и да не изпитваме наслаждение от тези неща, които преди са ни носили огромна наслада. Няколко са признаците на прочувствено безсилие, които могат да доведат до съществени проблеми.

Бързо и постоянно се уморявате

Напълно обикновено е да се почувствате изморени след физически труд. След къса отмора тялото ви към този момент се е възстановило и още веднъж можете да се върнете към по-сериозните натоварвания. Проблем е обаче, в случай че в даден миг все по-лесно се уморявате, постепенно възстановявате силите си и съвсем непрекъснато се чувствате изтощени.

Губите интерес към ежедневни действия

Хроничната отмалялост влияе на настроението ви, всичко към вас ви се коства досадно и се чувствате отчаян от най-малкото нещо. Това са признаци на прочувствено безсилие. Не проявявате предпочитание към това да научавате нови неща, да се ангажирате с някакъв ангажимент или нямате интерес да контактувате с хора.

Ставате по-нетърпеливи във връзките си

Нежеланието ви да споделяте с доста хора, раздразнението и загубата на интерес към света към вас могат да повлияят и на вашите връзки на всяко едно равнище. Чувствате се подтисната и желаете колкото се може по-бързо да приключите с уговорката си и да останете още веднъж сама. Това може да докара и до проблеми в персоналния ви живот.

Чувствате се несигурни и неспособни

Започвате да изпитвате нужда от изолираност, тъй като се чувствате несигурни. В съзнанието ви пораждат внушения, че сте неспособни да се справите с предоставените задания и сте в заплаха. Самочувствието ви е на доста ниско равнище и се пробвате да докажете на себе си, че има някакъв проблем. В множеството случаи това не е по този начин, а просто би трябвало да извършите действителна самокритика за това какъв човек сте. Коктейлът от тези усеща и настроения основава толкоз комплициране, възмущение и горест, че води до цялостно прочувствено безсилие.

Не се поддавайте на неприятни мисли за самите вас. Ако почувствате сходно безсилие, дайте си отмора. Прекарайте известно време на безшумно място с приятна компания, която да ви зареди за нови инициативи.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР