За втори път в разстояние на два дни министърът на

...
За втори път в разстояние на два дни министърът на
Коментари Харесай

Кралев отново атакува остро футболните съдии

За повторно в разстояние на два дни министърът на младежта и спорта Красен Кралев насочи остра рецензия към футболните съдии в България. След като, през днешния ден той повтори тезите си обстойно и нашироко пред Българска национална телевизия. В просторен разбор на спортните достижения и разочарования през 2020 година министърът подчертава най-пространно върху проблемите на футбола у нас.

" Генерално един от главните проблеми на българския футбол е съдийството - уточни Кралев. - Няма по какъв начин при тези очевидни зависимости, които се показват от българските съдии, и тяхното държание на терена да се привлекат читави вложители в българския футбол. Никой няма да желае да си дава парите при подобен артикул и при такова отношение от страна на съдиите. Те отблъскват и публиката, отблъскват вложителите. Няма да приказваме какво се случва с футболистите, по какъв начин се обезверяват при серия от следващи отсъждания в тяхна щета. Аз се надявам, че след конгреса на БФС това нещо ще се изкорени. Здраво би трябвало да се реже в съдийството, тъй като има доста проблеми. Всеки път кавги, брутални отсъждания. Няма по какъв начин да вървим напред, без да се реформира тази част от българския футбол. Няма какво да си крием главите като щрауси, просто би трябвало да погледнем проблемите, да ги кажем очи в очи и да има воля да се трансформират. "

Спортният министър не пропусна да продължи обичаната си тематика за досегашния селекционер на националния тим Георги Дерменджиев, с който влезе в открита словесна война след трагичното показване на " трикольорите " в Лигата на нациите и пропуснатия късмет за класиране на отсроченото за следващата година Евро 2020.

" За наслада на всички Георги Дерменджиев е минало за националния тим - отсече Кралев. - Дано повече не претърпяваме сходна срамна година. В Лигата на нациите имахме 6 мача, в които направихме две равенства и четири загуби, като за 540 минути вкарахме два гола. Запознах се с отчета на националния селекционер, само че на никое място не видях една самооценка, на никое място не видях миг, в който да се каже, че треньорският щаб е сбъркал със селекция или в тактиката за осъществяване на мачовете. Загубихме 4 точки в първите два мача от Лигата на нациите след 90-ата минута, и то след фрапиращи неточности в промените и в тактиката, а това не беше маркирано на никое място в този отчет. Надявам се, че сходни мигове ще бъдат спестени на българските почитатели. Всички са осведомени с мнението на цялата футболна общност за работата на този екип и на този треньорски щаб. Аз изрично не съм склонен, че това са най-хубавите български футболисти, с които ние разполагаме. Това е ясно за всички. Виждаме представянето на младежите. В най-важния мач от години насам, който сме имали и който ни даваше късмет за класиране на Европейското състезание против Унгария, можеше да излезем в напълно друго положение, в различен състав. Много от самите играчи в националния тим споделят, че няма въодушевление и самочувствие в съблекалнята. Кой би трябвало да им го съобщи? Нали треньорът е този, който вдъхва самочувствието, вдъхва увереността на футболистите и той би трябвало да ги приготви за този мач. Нека да гледаме напред, тъй като имаме положително младо потомство. "

Също за следващ път министърът неприкрито лобира за селекционера на младежкия народен тим Александър Димитров, който е едно от спряганите имена да поеме овакантения треньорски пост в А отбора.

" За да минем напред, би трябвало да си кажем къде са проблемите и на вътрешно равнище, в организацията на вътрешния шампионат, и при работата с националните селекционери. Не виждам доста претенденти да има за треньори на националния тим, тъй като осъзнават сложното състояние сега. При краткотрайно управление на БФС, при извънредно тежка квалификационна група доста малко са смелчаците, които ще се нагърбят да създадат тази смяна. Струва ми се резонно Емил Костадинов да пази тезата, че би трябвало да се даде път на млади треньори, които да минат с едно равнище напред, както се случва в Германия. Всички желаят да вървят с набора си, с това потомство, с което са работили. От юношите и младежите да минат с по едно равнище нагоре ", съобщи Красен Кралев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР