За втори път този месец, Луната ще влезе във фаза

...
За втори път този месец, Луната ще влезе във фаза
Коментари Харесай

В 13,44 ч влизаме във фазата на "синята" луна

За повторно този месец, Луната ще влезе във фаза пълнолуние. Това е така наречен " синя Луна ", само че в действителност няма общо с цвета на естествения сателит на Земята. Нормално е Луната да има 12 пълнолуния за една календарна година. На всеки към две години и половина обаче, се случва по този начин, че има две пълнолуния в един месец. Явлението още от епохи се назовава "синя Луна " без да се трансформира цветът й.

Пълнолунието би трябвало да настъпи към обяд през днешния ден. Има няколко разнообразни смисли зад прякора. Фразата се употребява от към 400 години, като последното й пояснение е от 1937 година Тогава сборник за фермери изяснява, че когато има две пълнолуния в един месец на календарите първото се отбелязва с алено, а второто - със синьо.

На 27 септември ще има "супер луна ". Тя ще минава в най-близката си точка до Земята, заради което ще наподобява малко по-голяма от нормално.

На днешния ден, както нормално по пълнулуние, дамите могат да създадат воден ден - единствено на чай, фреш и вода. При пълнолуние резултатът от прочистването е минус един кг от тежестта. Течностите би трябвало да се пият 24 след старта на пълнолунието и е неразрешено да се приема каквато и да било твърда храна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР