За втори път Софийската филхармония ще подаде ръка на възпитаниците

...
За втори път Софийската филхармония ще подаде ръка на възпитаниците
Коментари Харесай

"Рамо до рамо": Софийската филхармония и Детският симфоничен оркестър - Сливен

За повторно Софийската филхармония ще подаде ръка на възпитаниците на плана " Музиката вместо улицата " в Сливен - в програмата " Рамо до рамо " експертите ще свирят на една сцена с деца от сливенския квартал " Надежда ", за които музиката е избавление и ярък лъч за бъдещето. Концертът е на 4 юли от 19 часа в зала " България " и ще включва известни музикални пиеси. Диригент ще бъде Славил Димитров.
Преди повече от 10 години цигуларят Георги Калайджиев, който преди да замине за Германия е бил в състава на камерния отбор " Софийски солисти ", взема решение да сътвори специфичен учебен план в Сливен, подклепян от партньорката си Мария Хаушилд и немски спонсори. " Музиката вместо улицата " е дотолкоз сполучлив, че през днешния ден към този момент може да се похвали с първата си абитуриентка, преди малко призната за студентка в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " - София. Името на младата цигуларка е Цветелина Христова, възпитаничка на Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства в Бургас.

За присъединяване на Детския симфоничен оркестър - Сливен във фестивала " Златната Диана " в Ямбол и за концерта със Софийската филхармония в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " описа в изявление Георги Калайджиев. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР