За втора поредна година Vivacom подкрепя предприемаческата програма на Джуниър

...
За втора поредна година Vivacom подкрепя предприемаческата програма на Джуниър
Коментари Харесай

Vivacom партнира на млади предприемачи в програмата „Учебна компания“

За втора поредна година Vivacom поддържа предприемаческата стратегия на Джуниър Ачийвмънт България (JA България) – „ Учебна компания “. Програмата е международно одобрен учебен курс по предприемачество за възпитаници в междинни учебни заведения за придобиване на на практика умения за пускане на личен бизнес. Целта е младежите да научат по какъв начин да развиват и материализират своята концепция, трансформирайки я в бизнес, който да ръководят в границите на една образователна година.

Vivacom застава зад задачата на програмата и взе участие интензивно на всеки един стадий от провеждането ѝ посредством потвърдени специалисти, които са ментори на учениците и ги направляват в основаването и развиването на образователната компания, със експерти, участващи в подбора и оценяването на плановете на образователните компании и с всевъзможен различен тип материална и нематериална поддръжка, от която се нуждаят.
-->
Учебните компании развиват концепциите си в 3 предпочитани посоки – STEAM обучение, зелено предприемачество и високотехнологични решения за градове и общности. Приоритетните посоки са идентични с главните фокуси на поддръжка на Vivacom – образованието и опазването на околната среда са двете посоки в виновната политика на телекома, а високотехнологичните решения от най-ново потомство са в основата на самия бизнес модел на компанията.



В експертното жури, участващо в подбора на образователните компании на полуфиналното съревнование, се включиха и представители на Vivacom от разнообразни отдели на компанията. Те оцениха над 390 възпитаници, представящи 75 образователни компании и помогнаха за селектиране на 25 компании финалисти, които ще се състезават за първите три места на финала на „ Учебна компания “ на 10 юни и за опцията да показват България на европейското съревнование през юли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР