За втора поредна година в България се твори история. Досега

...
За втора поредна година в България се твори история. Досега
Коментари Харесай

Webit и МОН вдъхновяват цвета на нацията с второ издание на Webit.X

За втора поредна година в България се твори история. Досега никой по света не е полагал целеустремено изпитание да въодушеви надарените младежи на една нацияи ги срещне очи в очи в бъдещето. Но у нас тъкмо това ще се случи по време на самодейността Webit.X. Това оповестиха на взаимна конференция ръководителят на Webit.Foundation доктор Пламен Русев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и ръководителят на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в България проф. доктор инж. Любен Тотев.

Webit.X ще бъде най-голямата в света платформа за вдъхновяването на цвета на нацията. Събитието ще се реализира от 18:30 часа на 14 май в Зала 1 на НДК като част от програмата на Webit.Festival Europe 2019 - най-голямият фестивал за нововъведения, цифрови технологии и предприемачество на континента.

В рамките на Webit.X, българските възпитаници и студенти ще имат опцията да се допрян до невероятни технологии и да видят с очите си роботи с изкуствен интелект, летателни апарати на бъдещето и да чуят скъпи препоръки от основателите им. Тук можете да видите видео от миналогодишното издание на самодейността.

Webit.X се реализира взаимно с Министерство на образованието и науката и е под патронажа на министър Красимир Вълчев. МОН ще селектира и награди най-трудолюбивите и сполучливи възпитаници на България, до момента в който Министерството на младежта и спорта ще подкрепи плана логистично. Съветът на ректорите и Националните студентски препоръки от своя страна ще подберат най-хубавите и сполучливи студенти от страната.

“Никой в никакъв случай в историята не е правил нещо сходно. 3000 деца от цяла България ще видят бъдещето с очите си. Ако ние можем да променим бъдещето на единствено едно дете в България и то да направи така наречен Moonshot (изстрел към Луната - б.р.), това ще бъде неповторимо достижение. Уверявам ви, че няма да бъде единствено едно дете”, съобщи изпълнителният ръководител на Webit.Foundation доктор Пламен Русев.

По думите му екипът на Webit осъзнава, че не може да накара на мощ някой да направи нещо за своето бъдеше, само че има вяра, че може да го въодушеви да мечтае и по този начин да направи своя живот и живота на доста други хора по-добър. Именно това е повода за основаването на плана Webit.X - с цел да въодушеви бъдещето на България. Той изрази признателност, че фондация Webit не е сама в тези старания и уточни сполучливата работа на държавните институции, ангажирани с самодейността.

Поради големия триумф на последното издание на фестивала, този път той ще се организира в Националния замък на културата. Webit.Festival е толкоз огромен, че в целия регион пред НДК ще бъдат издигнати спомагателни уреди, с цел да посрещнат хилядите посетители на събитието. Webit чака да посрещне 15 000 гости от 120 страни. На сцените ще се качат над 450 лектори, измежду които можете да откриете топ бизнесмени, политици, учени, вложители и представители на започващи компании. Целта на Webit е освен да сътвори контакти сред системите от иноватори и бизнесмени, само че и да въодушеви едно по-добро бъдеще за България, Европа и Света. Общата цел с МОН е да се даде на цвета на нацията - отличните оченици и студенти - достъп до най-новите софтуерни изобретения в света. Министерството на образованието дружно със Студентските препоръки и Съвета на ректорите проведоха избора на тези млади и надарени хора и ще ги доведат в НДК, а Webit ще ги запознае с бъдещето и ще им опише по какъв начин да бъдат по-успешни в него на следващия ден.

“Webit може да въодушеви учениците за развиване на техните ползи и качества във значими софтуерни посоки, като изкуствен интелект, блокчейн, биотехнологии, биоинженерство и безчет доста други интердисциплинарни науки. Това са единствено част от безпределно значимите трансформации, които предстоят”, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той изрази вяра, че младежите, които ще посетят Webit.X ще се стимулират да мечтаят и да бъдат самодейни в основаването на бъдещето си, тъй като то принадлежи на образованите хора, които имат цифрови умения.

Пълен лист на лекторите на Webit.Festival Europe 2019 можете да видите тук, а билети за събитието можете да закупите тук. Елате на Webit и станете очевидци на Бъдещето, което идва у нас!

Медийно партньорство
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР