За втора поредна година кметът Иван Тотев ни предлага лъжливо

...
За втора поредна година кметът Иван Тотев ни предлага лъжливо
Коментари Харесай

БСП-Пловдив: Бюджет 2019 е лъжливо раздут

„ За втора поредна година кметът Иван Тотев ни предлага лъжливо раздут бюджет с куха и невъзможна за осъществяване приходна част. Затова започват публични поръчки без подсигурено финансиране. “ Това съобщи през днешния ден ръководителят на групата на общинските съветници от Българска социалистическа партия Николай Радев.

Социалистите разкритикуваха бюджета за 2019 година, който следва да бъде гласуван на следващия ден в Общинския съвет, и обявиха, че няма да го поддържат.

Радев добави, че за доста от инфраструктурните обекти се плануват малко средства, едвам се каже, че са стартирани. Сред тях са Модър – Царевец и стадион „ Пловдив “. „ Няма нищо ново в Пловдив. Тотев довършва или ремонтира планове от комунистическите години като стадиона и пробива под гарата “, акцентира Радев.

„ При културата виждаме, че уличната просвета измества класическата. Всичко наподобява на Вавилонската кула от откриването на ЕСК – бързо се строи, бързо се демонтира, а финансовите потоци водят към София “, сподели още Радев.

Българска социалистическа партия разкритикува администрацията и за неизпълнената приходна част на бюджета за 2018 година в размер на 36 млн. лева Капиталовата стратегия за предходната година е планувана за 78 млн.лв., от тях не са изпълнени 42 млн. лева Според Радев и заложената финансова стратегия за тази година в размер на 56.9 млн. лева също няма да бъде осъществена.

Планът за отчуждаване на парцели и придобиването им също куца – от плануваните 6 млн. лева, са изпълнени по-малко от 2 млн. Това значи, че нямаме терени, върху които да се извършват инфраструктурните планове, означи ръководителят на съветниците от Българска социалистическа партия.

Общинският консултант Петя Манева предвижда, че разноските по бюджета за 2019 година, които възлизат на 341 млн. лева, действително в края на годината няма да надвишат 295-300 млн. лева Тя обърна внимание, че настоящите разноски възлизат на 83%, а едвам 17 на 100 са плануваните за финансови разноски.

Какъв приоритет е екологията на града, откакто в бюджета са заложени едвам 0,88% от общите разноски, попита зам.-председателят на Общински съвет Ангел Иванов. Той добави, че за озеленяването пък са планувани единствено 1.38 на 100.

Общинският консултант Иван Петков-Бебето пък означи, че нито един от инфраструктурните планове по културната столица няма да бъде приключен – кино Космос, Концертна зала, Тютюневия град и остров Адата.

Въпреки че финансирането на културния календар е увеличено с 200 хиляди лева, множеството пари са планувани за улични събития и са ситуирани през топлите месеци, с цел да бъдат навън. В зала Колодрума няма да има нито едно събитие от Европейската столица на културата, счита водачът на Българска социалистическа партия в регион Западен Десислава Йорданова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР