За всички нас, които сме служили в редовете на Българската

...
За всички нас, които сме служили в редовете на Българската
Коментари Харесай

Стефан Янев с обръщение към войската, за какво призова

„ За всички нас, които сме служили в редовете на Българската войска, военната специалност е добре съзнателен избор и голяма отговорност – отговорност да бъдеш заслужен да носиш българската военна униформа, да пазиш чистотата на националните знаци и постоянно да поставяш Родината преди всичко. Това би трябвало да е и нашият завет към идващите генерации – националните ни ползи да бъдат насочна точка за всяко наше решение, деяние и избор. Защото мощната, единна и благоденстваща България е идея, която непрекъснато би трябвало да бъде отстоявана ".

Това се показва в новогодишното послание на министъра на защитата Стефан Янев към военнослужещите и цивилните чиновници от Въоръжените сили. Необходима е по-ефективна политика в региона на човешките запаси, посредством която да бъдат привличани и арестувани най-способните, както и ясна вероятност за постоянното и стабилно професионално развиване за военнослужещите, означи министърът на защитата. Хората в защитата би трябвало да получат полагащото им се самопризнание, заслужено отношение и уместно заплащане за свръхусилията, лишенията и рисковете, пред които специалността ежедневно ги слага.

„ Адекватните военни качества се реализират с виновна държавна политика в областта на защитата и сигурността и с съответни и транспарантни дейности в региона на планирането, финансирането и отчетността. Изискват се и ефикасна външна политика и дипломация в подтекста на актуалната геополитическа динамичност, при безкомпромисно и непроменяемо отстояване на националния интерес “, се споделя още в обръщението на министър Стефан Янев.

Той посочи, че по време на мандата си като министър на защитата ще разчита на доверието и поддръжката на хората в Министерството на защитата и Българската войска за построяването на съвременни и боеспособни въоръжени сили и им пожела Новата 2022-а година да донесе доста триумфи, осъществени цели и задоволство от постигнатото.

„ Бъдете здрави, щастливи и добротворни! Нека домовете Ви бъдат изпълнени с наслада, обич и топлота! Нека Новата година донесе здраве, мир и благополучие на всички българи! “, пожела още министър Янев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР