За всеки поставен стент след четвъртия, съответната РЗОК извършва проверка

...
За всеки поставен стент след четвъртия, съответната РЗОК извършва проверка
Коментари Харесай

За всеки поставен стент след четвъртия, Касата ще извършва проверка преди заплащане

За всеки подложен стент след четвъртия, съответната РЗОК прави инспекция преди възнаграждение. Това е записано в анекса за изменение и допълнение на Националния рамков контракт за медицинските действия, който следва да бъде подписан от Здравната каса и БЛС, излиза наяве от стенограмата на съвещанието на Надзорния съвет на НЗОК, извършено на 29 юли. Досега НЗОК заплащаше до четири стента годишно на един пациент. Промяната е съгласувана с Лекарския съюз.

„ След като предишния път организирахме разискване и отразихме в протокола да бъдат направени някои промени, а точно да се добави, че при процедури, които позволяват цената на стентове повече от четири, да се заплащат от НЗОК, най-много осем в границите на една календарна година, беше прибавен текстът, че това се прави след надзор “, оповестява ръководителят на Надзора доцент Васил Пандов.

В анекса ще бъде записано още, че в региона на очните заболявания – лекуване на глаукома, катаракта – се резервират условията, че при хирургично лекуване се записва посредством операционния микроскоп и се съхранява в лечебното заведение за задачите на следващ надзор.

От Лекарския съюз са предложили броят на разкритите интензивни кревати в клиники и отделения от трето равнище на подготвеност да се показва обезщетено в контракта на лечебното заведение с НЗОК на съображение заповедта на шефа на РЗИ, без да се трансформира общият брой болнични кревати за съответния реализатор. Надзорниците обаче не са постигнали единодушие по това предложение, защото, както означават, се нуждаят от спомагателни разяснения и разбор.

Пълния текст на стенограмата може да видите
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР