За възстановяване на белите дробове след COVID-19 е важно да

...
За възстановяване на белите дробове след COVID-19 е важно да
Коментари Харесай

Как се възстановява белият дроб след ковид

За възобновяване на белите дробове след COVID-19 е значимо да се храните здравословно и разнообразно, да не се подлагате на диети, които могат да повлияят негативно на имунитета. Това заяви Александър Карабиненко, лекар на медицинските науки, заслужил лекар на Русия, професор в Катедрата по болнична терапия на Руския народен проучвателен медицински университет " Пирогов ", в изявление за радио Sputnik.

„ Недохранване, протеинов апетит, монотонна храна, даже в случай че е млечно-растителна храна, - всичко това не обезпечава положителни протеини, витамини и микроелементи. За белите дробове също не е належащо да приемате изобилна брашнена храна, която предизвиква нараснало формиране на газове в червата “, означи експертът.

Карабиненко добави, че също по този начин е належащо да се прави специфична гимнастика, която оказва помощ за подсилване както на белите дробове, по този начин и на имунитета. Освен това би трябвало да наблюдавате по какъв начин човек диша. „ Ако човек не диша добре, измервайте равнището на кислорода, измервайте силата на дихателните мускули - по какъв начин диша, издишва, вдишва “, сподели лекарят.

През август Ирина Крошкина, началник на пулмологичното поделение на градската мултидисциплинарна болница № 2 в Санкт Петербург, приказва за неправилните способи за възобновяване на белите дробове след ковид. Те включват надуване с балон и поемане на масло за „ стерилизация “ на бронхите. Разходките ще имат удобен резултат. Можете също по този начин да духате през сламка във водата, създавайки опозиция при издишване, сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР