За уникална трансплантация на две ръце съобщиха преди дни медицински

...
За уникална трансплантация на две ръце съобщиха преди дни медицински
Коментари Харесай

Уникална операция: Трансплантираха ръце на мъж с рядко забоялване във Великобритания


За неповторима трансплантация на две ръце оповестиха преди дни медицински експерти от Англия.

Преди 13 години майсторът на покриви Стивън Галахър е диагностициран с рядко автоимунно заболяване, което води до неспособност да употребява ръцете си и да изпитва ужасни болки.

Шест месеца минават от неповторимата интервенция, преди медиците да я разгласят за сполучлива. Благодарение на екип от 30 експерти, ръцете на Галахър са сполучливо сменени с ръце от трупен донор след 12-часова интервенция през декември 2021 година

Тази интервенция се счита за първата, при която на пациент със склеродермия е направена двойна трансплантация на ръце. При систематичната склероза, друго име на това заболяване, имунната система се концентрира върху съединителната тъкан, атакувайки кожата, кръвоносните съдове и вътрешните органи.

Ръцете са изключително мощно наранени в тази ситуация на Галахър и последователно пръстите му стартират да се свиват в трудноподвижни юмруци. Това му предизвиква ужасна болежка и мъжът не може да употребява ръцете си.

Благодарение на експерти по пластична хирургията, от екипа на професор Андрю Харт от болничното заведение в Глазгоу, пациентът получава нови ръце.

Въпреки че към момента не възстановил своята умелост отпреди диагностицирането си със склеродермия, Галахър е възвърнал част от своята самостоятелност и сензитивност на пръстите. Той към този момент гали кучето си и се надява да може да се върне на работа откакто се възвърне изцяло.

Този медицински пробив дава вяра за доста хора, които страдат от тежки автоимунни болести, че имат късмет да се върнат към нормалния си живот.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР