За уникален случай в историята на изборите у нас съобщава

...
За уникален случай в историята на изборите у нас съобщава
Коментари Харесай

Уникален цирк! Гласоподавател изяде разписката

За неповторим случай в историята на изборите у нас оповестява Българска национална телевизия - жена изяде разписката си за гласоподаване в София. Пред погледите на служителите на реда, които охраняват изборния развой, тя сдъвкала и глътнала разписката, с цел да не я съобщи на представителите на секционната изборна комисия.

Случаят е казус в историята на изборите. За да може разписката въпреки всичко да бъде записана в формалния протокол за изборите, членовете са написали на мястото на номера й изречението " изяде разписката ".

Екшън сцената като от филм се разиграва в столичната 9-та Френска гимназия. В 18-та секция към 9 часа сутринта дама на 74 години влиза с готовност да гласоподава.

Даде персоналната карта, отиде да гласоподава на машината, по-късно обаче не пожела да ни остави разписката, взе си разписката, гонихме я по стълбите до първия етаж, щото ние сме на третия и тя глътна и сдъвка разписката. Оставихме я при служителите на реда и се обадих на РИК, тъй като аз 25 години съм ръководител на Секционна изборна комисия, такова знамение не ми се е случвало, споделя Снежина Ангелова, ръководител на 18 СИК.

В изборните правила няма написани инструкции по какъв начин се реагира в сходна обстановка.

От РИК ми дадоха отговор, че би трябвало да напишем в листата, че е глътнал разписката и да се разпишем цялата комисия. След това потърсих подпомагане на Министерство на вътрешните работи и не знам по-нататък по какъв начин ще броим бюлетините и какво ще стане, добавя Снежина Англеова, ръководител на 18 СИК. Една бюлетина не би трябвало да ни излезе и тя ще е глътнатата бюлетина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР