За умните телефони сме чували всички, нали? Възможно ли е

...
За умните телефони сме чували всички, нали? Възможно ли е
Коментари Харесай

Всяка домакиня трябва да знае тази лесна рецепта за „умен“ сладкиш

За умните телефони сме чували всички, нали? Възможно ли е обаче да има и „ интелигентен сладкиш “? Разбира се, че е допустимо. Днес ще ви предложим рецептата за тъкмо подобен десерт.

А всяка практична стопанка ще я оцени по достолепие. Защото с малко старания ще сътворите нещо безумно вкусно. А до каква степен е практично, преценете сами – би трябвало единствено да изсипете квалифицираната примес във формата за печена, а най-после ще получите сладкиш, който ще има и блат, и крем. Стига приказки, да започваме.

Ето и какви артикули са ви нужни:
✔️ прясно мляко – 500 мл,
✔️ яйца – 4 броя,
✔️ ванилии – 2 броя,
✔️ захар – 1 чаена чаша,
✔️ брашно – 1 чаена чаша,
✔️ краве масло – 125 грама,
✔️ лимонен сок – 1 супена лъжица.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци

В подобаваща купа разбийте жълтъците с 2/3 от захарта и лимоновия сок. Използвайте миксер, само че и тел за разтрошаване ще ви свърши работа. Докато разбивате жълтъците и захарта сложете маслото да се разтопи на водна баня.

Когато сместа в купата побелее прибавете и маслото при непрестанно разтрошаване. Полека започнете да прибавяте и пресятото брашно. Накрая прибавете и прясното мляко, като това би трябвало да стане с по-бавно и по-плавно бъркане.

Отделно разбийте белтъците с останалата захар до момента в който се втвърдят. Малко по малко прибавете белтъците към сместа с жълтъците и разбърквайте наложително с дървена лъжица.

След като се получи еднородна примес я изсипете във форма за печене, в която авансово сте сложили хартия за печене. Печете за 30-40 минути в авансово загрята фурна на 160 градуса. Когато „ умният сладкиш “ е изпечен (отгоре би трябвало да се появи апетитна коричка, изключете фурната и го оставете за още десетина минути. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

Може да добавите към готовия интелигентен сладкиш пресни плодове, или пък обичаното си домашно сладко.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР